Čovjek budilica za pospance

Aplikaciju Budist za Apple i Android za sad možemo pronaći samo na ruskom jeziku, ali u sljedećih nekoliko mjeseci na tržište bi trebala doći i engleska verzija zvana Wakie.

O čemu se radi? Zamislite da vas u zadano vrijeme umjesto budilice budi poziv iz Sibira i javlja vam se potpuni stranac koji vas pita jeste li se već probudili i oprali zube. Budist je upravo to, aplikacija koju skinete s interneta na svoj mobitel, upišete svoje podatke i registrirate se i onda naručujete budilice u bilo koje vrijeme dana ili noći – pouzdano i efikasno.
Kada na tržište bude puštena i međunarodna verzija na engleskom jeziku i jezične barijere budu uklonjene, moći ćete onda i vi probuditi nekoga u Sibiru ili će vas jedno jutro probuditi kućanica iz Londona, a drugo jutro student iz Belgije.

Ova vrsta budilice je odlična za one kojima je zvonjava telefona ili zvuk budilice u rano jutro još uvijek trauma; pa zar nije ljepše čuti ljudski glas koji će vas pokušati nasmijati?

Izumitelj ove aplikacije je dvadesetsedmogodišnji Gratsjik Adjaman iz Moskve: “Godinama sam čekao da netko izmisli nešto slično, na kraju sam to sam učinio”. Ova vrsta budilice je odlična za one kojima je zvonjava telefona ili zvuk budilice u rano jutro još uvijek trauma; pa zar nije ljepše čuti ljudski glas koji će vas pokušati nasmijati?

Adjaman je svoju ideju uspio predložiti Rusima koristeći samo svoju ušteđevinu i znanje. Tek je naknadno našao sponzora i počeo prodavati raznim tvrtkama pravo na korištenje. Jedna je tvrtka preuzela aplikaciju za svoje zaposlenike: svakog jutra se međusobno bude, a u slučaju da je netko nedostupan, budi ga snimljen šefov glas.

Rusija se proteže kroz tisuće i tisuće kilometara i većina njenih stanovnika nikada ne dobije priliku posjetiti sve njene dijelove. U posljednjih dvadeset godina broj automobila u toj državi se utrostručio, a i broj odlazaka na odmor, bilo u zemlji, bilo u inozemstvu, je u stalnom porastu. Zbog toga je Budist jedinstvena prilika da Rusi dotaknu dio njihove zemlje koji nisu ili neće nikada posjetiti. Ili da čuju glas nekoga tko živi još dalje, u nekoj drugoj državi.

Aplikacija je za sada besplatna za korisnike, potrebno je otići na stranicu budist.ru i registrirati se, upisati kada želite da vas se probudi i u to ćete vrijeme biti automatski povezani sa osobom koja se stavila na raspolaganje u to razdoblje.
Događa se da je ponuda mnogo veća od potražnje, pa tko želi sudjelovati mora se upisati mnogo ranije i ponekad biti na raspolaganju u sitne noćne sate.

(izvor: Internazionale)

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!