Automobili na pretplatu sve su popularniji, a evo što donose

Trgovci, a sve češće i sami proizvođači automobila, nude novi način posjedovanja vozila. Tako su automobili na pretplatu postali pravi hit.

automobili na pretplatu

Nekada rezervirana za novine ili mobilne tarife, pretplata se posljednjih godina proširila i na limene ljubimce. Riječ je o relativno novom „izumu” dostupnom na većim tržištima poput, primjerice, američkog i zapadnoeuropskog. No, vjerojatno će se s vremenom proširiti i na Hrvatsku.

Automobili na pretplatu mogu se mijenjati

Novi financijski modeli, ali i nove tehnologije, omogućuju vozačima brojne alternative. Više ne trebate nužno biti vlasnik automobila da biste ga koristili.

Sve donedavno mogli ste koristiti rent a car ili uzeti automobil putem određene vrste leasinga, a danas su mogućnosti mnogo veće. Jedna od njih upravo je i uzimanje automobila na pretplatu.

Tako, želite li se pretplatiti na automobil, plaćat ćete mjesečni iznos i tankanje goriva. Troškove osiguranja, registracije i popravaka snosi onaj od koga ste uzeli pretplatu.

Pretplatiti se možete najmanje na mjesec dana, a uobičajeno vrijeme pretplate je između pola godine i godinu dana. Tijekom pretplate, ovisno o ugovoru, moguće je i promijeniti vozilo, što je svakako dodatno uzbudljivo.

Automobili na pretplatu, rent a car ili leasing?

Kada je riječ o kilometraži, ona je najčešće ograničena iako postoje i pretplate koje nude neograničenu kilometražu.

Papirologija za automobile na pretplatu je prilično jednostavna, i to posebice zato što se čitav postupak sve češće obavlja putem aplikacija. Cjenovno, opcija pretplate negdje je između rent a cara i leasinga.

Želite li automobil unajmiti na kraće vrijeme, primjerice za jednodnevni ili jednotjedni odlazak na ljetovanje, rent a car će vam i dalje vjerojatno biti najbolja opcija.

Što se pak leasinga tiče, imate više opcija, a neke od njih uključuju i zamjenu vozila nakon isteka leasinga.

Troškovi vlasništva poprilično su veliki

Sudeći prema sve većem broju navedenih modela korištenja vozila, čini se da posjedovanje automobila polako zastarijeva.

Iako je naizgled najjeftinije, vlasnici su skloni ne računati troškove registracije, osiguranja, kaska, popravaka, zamjene guma i ostalih nužnosti.

Kada bismo sve stavili na papir, uključujući i vrijeme potrebno za odlazak na registraciju ili čekanje kod majstora, limeni bi ljubimac zasigurno bio mnogo skuplji nego što nam se čini. I svakako vrjedniji od cifre koju će nam ponuditi kupac jednom kada ga odlučimo prodati.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber