fbpx

Auto asistencija: Pretvorite frustraciju u nezaboravnu avanturu

kompare-auto-asistencija_01

Ako vam se ikada dogodilo da ključeve od automobila ostavite u zaključanom automobilu ili pak niste mogli krenuti zbog ispražnjenog akumulatora, onda znate da se takve nezgode redovno događaju usred ničega. Kao po nekom nepisanom pravilu, to će dogoditi noću ili na blagdan, kilometrima daleko od najbliže automehaničarske radionice.

Pukla guma, a ključ kod susjeda

Ako vam pukne guma, shvatit ćete da ste ključ da kotače posudili susjedu. Ako ostanete bez goriva, uvidjet ćete da niste trebali maknuti spremnik iz automobila kako biste dobili više prostora za hrpu stvari koje ste nosili na more. Imate li sreću u nesreći, nastali problem moći ćete riješiti još na cesti, iako ćete izlazak majstora na teren morati papreno platiti.

Trebate mehaničara? Zbogom, plaćo!

Ali, ako ćete morati koristiti vučnu službu i tražiti automehaničara, mogli biste ostati bez mjesečne plaće, a o izgubljenom vremenu i živcima da ne govorimo. Sve to moguće je izbjeći ugovaranjem usluge auto asistencije, koju je najpovoljnije uzeti prilikom kupnje police obaveznog auto osiguranja. Ponekad će vam je osiguravajuća kuća ponuditi besplatno, a najčešće uz naknadu koja je značajno niža nego kad je ugovarate „solo”.

Luksuzni paketi

Usluge auto asistencije prilično su raznolike. One mogu uključivati samo specifične situacije, poput vuče automobila nakon prometne nesreće koju je skrivila treća osoba,  sve do gotovo luksuznih paketa koji osiguravaju ne samo popravak vozila na licu mjesta (u specifičnim situacijama), nego i vuču, ali i zamjenski smještaj, vozilo, putovanje ili sve to zajedno.

U Hrvatskoj i Europi

Osim po opsegu usluga, modeli se razlikuju i po području na kojemu ćete moći koristiti usluge. Ono se dijeli na Hrvatsku i Europu, pri čemu Europa najčešće obuhvaća sve europske države, a ne samo članice Europske unije. Ako ste često vozite izvan granica Lijepe naše, s obzirom na jezične barijere, takav model može se pokazati neprocjenjivo korisnim.

Spasonosni telefonski poziv

U praksi, auto asistencija funkcionira na način da dobivate određeni bonus, primjerice 2.500 kuna, kojeg tijekom trajanja ugovora možete iskoristiti za jednu ili više usluga. Aktivirate ih pozivom na besplatan telefonski broj ili čak online, a u razgovoru s operaterom dolazite do najpovoljnijeg rješenja, pri čemu se ne trebate sramiti zatražiti savjet.

Šarolik raspon usluga

Usluge su, ovisno o ugovorenom modelu, sljedeće:

– popravak na licu mjesta (istakanje pogrešno utočenog goriva, dolijevanje goriva, zamjena kotača, zamjena ili punjenje akumulatora ili osigurača, otključavanje automobila)

– vuča (utovar, prijevoz i istovar automobila, najčešće do najbližeg odgovarajućeg automehaničarskog servisa)

–  zamjensko vozilo (dostava vozila na mjesto intervencije, primopredaja u poslovnici rent a cara ili servisa)

– alternativni prijevoz (organizacija nastavka putovanja i priznavanje troškova putovanja autobusom, taksijem, vlakom, brodom ili avionom)

– priznavanje troškova smještaja u hotelu

– dostava vozila nakon popravka

– usluga čuvanja vozila

– start vozila

Raspon usluga doista je širok i, ako ste uspjeli ugovoriti odgovarajući model auto asistencije, umjesto frustracije i gubitka živaca, dobit ćete priču o sretno završenoj avanturi.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →