5 brzih savjeta za jesensko čišćenje i pripremu vozila

Iako su dnevne temperature još uvijek bliže ljetnima, noći su već dovoljno hladne za jesensku pripremu automobila. Kao i obično, nekoliko provjera i malo truda bit će dovoljno da spriječite veće troškove i u novcu i u vremenu.

jesensko-ciscenje

1. Provjerite svjetla

Ako ste ljeti vozili samo po danu, naravno, jer dan ljeti najduže traje, sada je vrijeme da odvojite par trenutaka i provjerite rade li vam sva svjetla. Provjerite duga, kratka, žmigavce, pa i kočnice. Zamijenite žarulje koje ne rade, a usput provjerite imate li rezervni komplet. Zbog zahlađenja, ali i kraćeg trajanja dana, ispravna svjetla sada su vam najviše potrebna.

2. Provjerite akumulator

Akumulatori umiru zimi, za hladnog vremena, a najveća je vjerojatno da će vas izdati upravo onda kada već ionako kasnite na važan sastanak. Ne čekajte sibirsku zimu, nego požurite u servis provjeriti je li vrijeme za zamjenu.

3. Što se krije ispod haube

Sada je pravi trenutak da se podsjetite kako se na vašem vozilu diže hauba. Tijekom listopada, kakva li čuda, pada lišće, a nije rijetkost da završi na skrivenim mjestima i s vremenom potpomogne hrđanju. Zasucite rukave, navucite rukavice i počistite prostor ispod haube. Usput provjerite imate li odgriženih dijelova tapacirunga ili sličnih detalja koje odaju prisustvo glodavaca. Začudili biste se koliko im je privlačno nastaniti se u tuđem vozilu.

4. Provjerite nivo tekućina

Od antifriza do ulja, nije zgorega provjeriti sve razine tekućina i po potrebi ih zamijeniti, odnosno nadopuniti. Tu je i ulje za mjenjač, kočnice i servo pa je taj posao najbolje prepustiti majstoru od povjerenja.

5. Temeljito pranje

Potencijalne probleme lakše ćete uočiti na čistom automobilu. Ako već nemate dvorište i odgovarajući alat za temeljito pranje vozila, odvezite se u najbolju autopraonicu u gradu i počastite svog limenog ljubimca jednim dobrim spa tretmanom. Neće vas zbog toga nagraditi vjernošću, ali možda vam otkrije pokoju prljavštinom brižno čuvanu tajnu.

A ako vam uskoro ističe auto osiguranje i niste sigurni što i koga odabrati na tržištu, najbolje je da se javite kompareovcima i prepustite nam da sve ugovorimo umjesto vas! Na raspolaganju smo vam radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati na kontakt broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber