NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

5 brzih savjeta za jesensko čišćenje i pripremu vozila

Iako su dnevne temperature još uvijek bliže ljetnima, noći su već dovoljno hladne za jesensku pripremu automobila. Kao i obično, nekoliko provjera i malo truda bit će dovoljno da spriječite veće troškove i u novcu i u vremenu.

jesensko-ciscenje

1. Provjerite svjetla

Ako ste ljeti vozili samo po danu, naravno, jer dan ljeti najduže traje, sada je vrijeme da odvojite par trenutaka i provjerite rade li vam sva svjetla. Provjerite duga, kratka, žmigavce, pa i kočnice. Zamijenite žarulje koje ne rade, a usput provjerite imate li rezervni komplet. Zbog zahlađenja, ali i kraćeg trajanja dana, ispravna svjetla sada su vam najviše potrebna.

2. Provjerite akumulator

Akumulatori umiru zimi, za hladnog vremena, a najveća je vjerojatno da će vas izdati upravo onda kada već ionako kasnite na važan sastanak. Ne čekajte sibirsku zimu, nego požurite u servis provjeriti je li vrijeme za zamjenu.

3. Što se krije ispod haube

Sada je pravi trenutak da se podsjetite kako se na vašem vozilu diže hauba. Tijekom listopada, kakva li čuda, pada lišće, a nije rijetkost da završi na skrivenim mjestima i s vremenom potpomogne hrđanju. Zasucite rukave, navucite rukavice i počistite prostor ispod haube. Usput provjerite imate li odgriženih dijelova tapacirunga ili sličnih detalja koje odaju prisustvo glodavaca. Začudili biste se koliko im je privlačno nastaniti se u tuđem vozilu.

4. Provjerite nivo tekućina

Od antifriza do ulja, nije zgorega provjeriti sve razine tekućina i po potrebi ih zamijeniti, odnosno nadopuniti. Tu je i ulje za mjenjač, kočnice i servo pa je taj posao najbolje prepustiti majstoru od povjerenja.

5. Temeljito pranje

Potencijalne probleme lakše ćete uočiti na čistom automobilu. Ako već nemate dvorište i odgovarajući alat za temeljito pranje vozila, odvezite se u najbolju autopraonicu u gradu i počastite svog limenog ljubimca jednim dobrim spa tretmanom. Neće vas zbog toga nagraditi vjernošću, ali možda vam otkrije pokoju prljavštinom brižno čuvanu tajnu.

A ako vam uskoro ističe auto osiguranje i niste sigurni što i koga odabrati na tržištu, najbolje je da se javite kompareovcima i prepustite nam da sve ugovorimo umjesto vas! Na raspolaganju smo vam radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati na kontakt broj 01 555 0666.