Kako je raditi kao Team Leader u Kompareu

Intervju s Aleksandrom Mikinac,
Kompare Team Leadericom u odjelu auto osiguranja

Nedavno smo razgovarali s našom Aleksandrom koja nam se prije godinu dana pridružila na poziciji Team Leaderice u odjelu prodaje auto osiguranja, nakon što se javila na objavljeni natječaj za posao.

Prije je radila kao Voditeljica poslovnice telekom usluga i imala je iskustva u vođenju i razvijanju prodajnog osoblja. Na njenom se primjeru vidi da Kompare kroz proces selekcije naglasak stavlja na prodajne i leadership kompetencije, a manje na samo područje rada. U Kompareu je sam princip rada Team Leadera preuzet iz telekom industrije, a Team Leadere kontinuirano zapošljavamo kako rastemo – i za područje telekoma i osiguranja.

Nakon godinu dana rada, Aleksandra nam može opisati vrlo jasnu sliku uloge Team Leadera u Kompareu i svojih afiniteta. U nastavku teksta saznajte kako se snašla na toj poziciji, što najviše voli u svom poslu i u čemu pronalazi motivaciju.

Kako je izgledalo uvođenje u posao, s obzirom na to da se prije toga nisi susrela s područjem osiguranja?

Jedna kolegica i ja smo u isto vrijeme došle kao Team Leaderice u odjel osiguranja. Prvih otprilike mjesec dana prolazile smo stručnu edukaciju iz područja osiguranja (dok su kolege u telekom odjelu prolazili telekom stručnu edukaciju), a zatim svi zajedno Kompare Prodajnu Akademiju. Na taj smo način mogli vidjeti što sve naši agenti prolaze kako bismo i mi bili bolji i kvalitetniji u radu. Također, na temelju svega naučenog tijekom Prodajne Akademije lakše možemo nastaviti razvijati agente. Nakon toga smo mjesec dana i sami radili kao Kompareovci, odnosno prodajni agenti. Kada smo radili kao agenti, zapravo smo naučili najviše praktičnih stvari te mi je sada zbog toga puno lakše pomoći agentima jer znam kako je to biti na njihovom mjestu. 🙂
Zatim je uslijedila edukacija za poziciju Team Leadera, odnosno kako kvalitetno provoditi superviziju, motivirati agente i pratiti njihovu uspješnost. Nakon toga imali smo prvu superviziju kao Team Leaderi u kojoj je u shadowingu bio prisutan i naš interni trener kako bi nas dodatno usmjerio za buduće supervizije i tek smo onda bili prepušteni svakodnevnom radu.
U cijeli proces uvođenja Team Leadera u posao uloženo je jako puno vremena i truda te smatram da je onboarding u Kompareu najbolji za koji sam dosad čula ili imala prilike prisustvovati. Jako se kvalitetno sve odradilo, ničeg nije bilo previše i to se nastavlja i danas. Kontinuirano imamo edukacije i još je mnogo toga u planu proći s nama.

Kako izgleda tipičan radni dan za Kompare Team Leadera?

Tipičan dan zapravo ne postoji. Posao je dosta dinamičan i teško se držati striktnog rasporeda. Ipak, neke se stvari trudim proći svaki dan, kao što su:

Koji dio svog posla najviše voliš?

Najviše volim raditi s ljudima, pomagati im i usmjeravati ih kako da budu bolji. Okružena sam s doista divnim ljudima i oni me pokreću da i ja svaki dan budem bolja. Također, mislim da imam najbolji tim na svijetu i gušt mi je provoditi vrijeme s njima.

Što te najviše motivira?

Uspjeh i ostvarenje ciljeva. Moj je cilj ujedno i agentov cilj tako da ako agent ostvari svoj cilj, a ja sam mu u tome uspjela pomoći, osjećam se motivirano za ići dalje i biti još bolja.

Što si radila prije dolaska u Kompare i što je drugačije ovdje?

Prije dolaska u Kompare bila sam voditeljica poslovnice telekomunikacijskih usluga. Dolazak u odjel prodaje auto osiguranja mi je super promjena jer sam naučila puno novih i zanimljivih stvari. Tip sam osobe koja stalno voli učiti pa mi je ovo odlično. Ovaj mi je posao još dinamičniji od prošlog jer imam osjećaj da nikada neću naučiti sve (smijeh) što mi je zapravo super.

S obzirom na to da imaš tako odgovornu ulogu, imaš li vremena za hobije? Čime se još baviš?

U slobodno sam vrijeme vizažistica. To je moja ljubav već duže vrijeme i kad imam vremena, a ipak ga imam, preko vikenda često šminkam na vjenčanjima i ostalim prigodama. Također volim kućna druženja s prijateljicama, dobra vina i hranu što često zna biti odličan spoj. Nedavno sam se i udala, čak sam uspjela organizirati vjenčanje uz posao (smijeh).

Je li Kompare ispunio tvoja očekivanja?

Kompare je definitivno ispunio moja očekivanja. Radim u pozitivnoj radnoj atmosferi i okružena sam s odličnom ekipom s kojom iz dana u dan razvijam sve bolje odnose. Jako se puno ulaže u mene kroz edukacije na temelju kojih svakim danom postajem sve bolja. Također, primanja su jako dobra, motivirajuća i redovita. Uz to, njeguje se davanje pozitivnog feedbacka koji jako dobro utječe na sve nas. U Kompareu se doista osjećam sigurno, cijenjeno i istinski uživam u svom poslu.

Za kraj nam je posebno drago istaknuti još jednu Aleksandrinu izjavu: “Prije nego što sam došla u Kompare, moj je cilj bio zaposlenje u Kompareu. Ima jedan citat koji kaže: “Prepreke su strašne stvari koje ugledaš u trenutku kada skineš oči sa svoga cilja”. Imati cilj je nešto bez čega je teško uspjeti u ovom poslu, a nema ništa ljepše nego kada ga ostvariš”.

Ovim putem zahvaljujemo Aleksandri na uloženom vremenu za ovaj intervju i na lijepim riječima za Kompare jer nam je uz zadovoljstvo korisnika najbitnije i zadovoljstvo naših Kompareovaca. 💜

Trenutno zapošljavamo, zato požuri i prijavi se na natječaj za Kompare Team Leadera. Svoj životopis i motivacijsko pismo pošalji na poslovi@kompare.hr, a više detalja saznaj OVDJE.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber