Zdravstveno osiguranje i nakon studija

Završili ste fakultet, proslavili s obitelji i prijateljima novostečeno akademsko zvanje, zabavi je kraj. Vrijeme je da se prvi put suočite s hrvatskim administrativnim aparatom!

Na fakultetu ste dobili potvrdu o stečenom akademskom statusu. S tom potvrdom i osobnom iskaznicom otišli ste u Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i upisali se u evidenciju.

Sljedeća važna stvar koju trebate napraviti je prijava na zdravstveno osiguranje koju obavljate u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje(HZZO-u), a od dokumenata će vam trebati; odjava roditelja ili ustanove preko koje ste bili osigurani, prijava od HZZ-a i ispunjena pristupnica za osiguranje preko HZZO-a. Prijavu za zdravstveno osiguranje morate napraviti unutar 30 dana, a unutar tih 30 dana vrijede vam prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Slijedi traženje posla.

Vodite računa o tome da što prije posjetite navedene ustanove kako biste izbjegli eventualne probleme. Ines, korisnica našeg portala javila nam je svoje iskustvo glede zdravstvenog osiguranja nakon završetka fakulteta.

Diplomirala sam 6.11.2014. Informirajući se na internetu, saznala sam da mi osiguranje vrijedi još 30 dana dok ne produljim osiguranje po novim uvjetima. U međuvremenu sam obavila nekoliko pregleda. U roku 30 dana, točnije 2.12.  otišla sam produljiti osnovno i dopunsko osiguranje koje je krenulo s istim danom. Nekoliko dana kasnije dobila sam račune za obavljene preglede koje sam morala platiti jer mi u međuvremenu dopunsko osiguranje nije vrijedilo.

Prema zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju stoji da osiguranoj osobi prestaje status osigurane osobe prestankom okolnosti na temelju kojih je stekla taj status. Nakon 30 dana od diplome, studentu vrijede prava iz osnovnog osiguranja međutim prava iz dopunskog osiguranja prestaju s danom diplome. Prema tome, između 6.11. i 2.12. Ines nije imala dopunsko osiguranje zbog čega su joj naplaćeni troškovi dopunskog osiguranja.

Poučak: uzmite dopunsko zdravstveno osiguranje. Više nije besplatno kao u studentskim danima, ali nije posebno skupo i dostupno je online na kompare.hr.

Korisno je znati da ukoliko u roku 30 dana od diplome ugovorite dopunsko osiguranje ono vam počinje vrijediti istog dana, u suprotnom morate čekati aktivaciju dopunskog osiguranja 15 dana od dana produljenja, a sve cijene dopunskog zdravstvenog možete usporediti i odabrati najpovoljnije za sebe na kompare.hr.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber