Zamke internetske kupovine i kako ih izbjeći

Internetske trgovine, odnosno web shopovi imaju brojne prednosti nad trgovinama od cigle i betona. U njima nema gužvi, mnogo je lakše usporediti cijenu s konkurencijom, artikli obično imaju detaljan opis, a u konačnici, cijene su jeftinije zbog nižih troškova.

zamke-web-trgovine 01

Gdje su nestali zaposlenici

Jednako tako, postoje i određeni nedostaci. Robu ne vidite uživo, ne možete je dotaknuti i isprobati i na kraju krajeva, niti u jednom trenutku ne vidite nijednog zaposlenika trgovine u koju ste došli kupovati. Kupovanje preko interneta sve je uobičajeniji i učestaliji način nabavke, no to ne znači da ne krije određene zamke. Online trgovinu, naime, neusporedivo je lakše staviti u funkciju od “prave” trgovine.

Prepoznajte lažnu online trgovinu

Iz tog razloga, mnogo je lakše napraviti lažnu web trgovinu. Takve trgovine na prijevaru će vam uzeti osobne podatke, uključujući i važne zaporke. To se odnosi i na broj kreditne kartice. Lažne online trgovine privući će vas iznimno niskim cijenama. Akcijske cijene i rasprodaje uobičajene su na internetu jednako kao i izvan njega. Ako je baš svaki artikl dvostruko jeftiniji od konkurencije, velika je vjerojatnost da je riječ o “navlakuši”.

Jednostavna provjera

Tada je vrijeme za dodatnu provjeru. Prije svega, provjerite postoji li na stranici uopće naziv tvrtke i kontakt-podaci poput e-mail adrese i telefona. Ako ih je teško pronaći, velika je vjerojatnost da je riječ o prevarantima. Nadalje, guglajte naziv i web stranice spomenute trgovine i provjerite iskustva drugih. Ako su većinom loša, prežalite niske cijene i prisjetite se da niste dovoljno bogati da kupujete jeftino.

Bacite oko na certifikate

Web shopovi koji drže do svojih kupaca obično imaju certifikat kojeg izdaju globalno poznate tvrtke, a za što je potrebno zadovoljiti niz ozbiljnih preduvjeta. Mi se ponosimo oznakom Safe.Shopa. Ako kupujete u online trgovinama koje nemaju takav ili slične certifikate, obratite pozornost na “mala slova” koja se obično odnose na rok i cijenu isporuke ili neke druge detalje koje vam u konačnici mogu povećati cijenu i donijeti vam loše iskustvo.

Držite do sigurnosti

Kao što vjerojatno imate svoj omiljeni kvartovski kafić ili pekarnicu, tako možete imati i svoju omiljenu (najčešće i više njih) online trgovinu. Kupujte tamo gdje ste provjereno sigurni, a ako želite proširiti popis online trgovina, svaku novu prethodno proguglajte i pročitajte iskustva onih koji su tamo kupovali prije vas.

Samo sa svog kompa

Kada kupujete online, obavezno kupujte s vlastitog telefona ili računala, s obzirom na to da svi podaci najčešće ostaju zapisani i da ih netko kasnije može “izvući”. Prije kupovine obavezno provjerite rokove, i što je posebno važno, cijenu dostave. Ne jurite kroz postupak narudžbe, barem ne kada prvi puta naručujete.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber