Zamke internetske kupovine i kako ih izbjeći

Internetske trgovine, odnosno web shopovi imaju brojne prednosti nad trgovinama od cigle i betona. U njima nema gužvi, mnogo je lakše usporediti cijenu s konkurencijom, artikli obično imaju detaljan opis, a u konačnici, cijene su jeftinije zbog nižih troškova.

zamke-web-trgovine 01

Gdje su nestali zaposlenici

Jednako tako, postoje i određeni nedostaci. Robu ne vidite uživo, ne možete je dotaknuti i isprobati i na kraju krajeva, niti u jednom trenutku ne vidite nijednog zaposlenika trgovine u koju ste došli kupovati. Kupovanje preko interneta sve je uobičajeniji i učestaliji način nabavke, no to ne znači da ne krije određene zamke. Online trgovinu, naime, neusporedivo je lakše staviti u funkciju od “prave” trgovine.

Prepoznajte lažnu online trgovinu

Iz tog razloga, mnogo je lakše napraviti lažnu web trgovinu. Takve trgovine na prijevaru će vam uzeti osobne podatke, uključujući i važne zaporke. To se odnosi i na broj kreditne kartice. Lažne online trgovine privući će vas iznimno niskim cijenama. Akcijske cijene i rasprodaje uobičajene su na internetu jednako kao i izvan njega. Ako je baš svaki artikl dvostruko jeftiniji od konkurencije, velika je vjerojatnost da je riječ o “navlakuši”.

Jednostavna provjera

Tada je vrijeme za dodatnu provjeru. Prije svega, provjerite postoji li na stranici uopće naziv tvrtke i kontakt-podaci poput e-mail adrese i telefona. Ako ih je teško pronaći, velika je vjerojatnost da je riječ o prevarantima. Nadalje, guglajte naziv i web stranice spomenute trgovine i provjerite iskustva drugih. Ako su većinom loša, prežalite niske cijene i prisjetite se da niste dovoljno bogati da kupujete jeftino.

Bacite oko na certifikate

Web shopovi koji drže do svojih kupaca obično imaju certifikat kojeg izdaju globalno poznate tvrtke, a za što je potrebno zadovoljiti niz ozbiljnih preduvjeta. Mi se ponosimo oznakom Safe.Shopa. Ako kupujete u online trgovinama koje nemaju takav ili slične certifikate, obratite pozornost na “mala slova” koja se obično odnose na rok i cijenu isporuke ili neke druge detalje koje vam u konačnici mogu povećati cijenu i donijeti vam loše iskustvo.

Držite do sigurnosti

Kao što vjerojatno imate svoj omiljeni kvartovski kafić ili pekarnicu, tako možete imati i svoju omiljenu (najčešće i više njih) online trgovinu. Kupujte tamo gdje ste provjereno sigurni, a ako želite proširiti popis online trgovina, svaku novu prethodno proguglajte i pročitajte iskustva onih koji su tamo kupovali prije vas.

Samo sa svog kompa

Kada kupujete online, obavezno kupujte s vlastitog telefona ili računala, s obzirom na to da svi podaci najčešće ostaju zapisani i da ih netko kasnije može “izvući”. Prije kupovine obavezno provjerite rokove, i što je posebno važno, cijenu dostave. Ne jurite kroz postupak narudžbe, barem ne kada prvi puta naručujete.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber