Zaleđena stakla na autu mogu se odlediti brzo i lako, pročitaj kako!

struganje-leda

Kad temperature padnu ispod nule, osim hladnog automobila ujutro će vas dočekati i zaleđena stakla. Odleđivanje i čišćenje oduzima vrijeme i nespretno je, a ako to radite krivo – oštećuje staklo. Kako pravilno odleđivati stakla?

 

Strugač za led je najbolje rješenje

Strugač za led s razlogom ima rebrastu strukturu, no svejedno pripazite da grubim pokretima ne oštetite staklo. Ako je naslaga leda jako debela, prvo sastružite led u kutovima pa zatim krenite prema sredini. Nemate li pri ruci strugač za led, poslužit će i kreditna kartica. Ali, budite jako oprezni. 

 

Pojačajte grijanje na maksimum

Grijanje iznutra će vam pomoći da lakše odledite stakla izvana. Grijanje pojačajte, a ventilatore smanjite te usmjerite prema vjetrobranskom staklu. Važno je da su ventilatori namješteni na slabo puhanje kako zbog razlike u temperaturi staklo ne bi puklo.

 

Ocat i voda, karton, kuhinjska folija

Ako ste večer prije najavljenih minusa shvatili kako kod kuće nemate sredstvo za odleđivanje, možete ga napraviti sami. Najuspješnija kombinacija, navodno je sprej napravljen od jednake količine vode i octa. Ocat je efikasan jer će blago izjesti led, bez da ošteti staklo. Pošpricajte otopinu na stakla i pazite da pritom ne dotičete okolne metalne dijelove koji bi mogli zahrđati.

Još jedno jednostavno i praktično rješenje je karton. Stavite li ga pravilno preko cijelog stakla, ona ujutro neće biti zaleđena. Isto toliko efikasna navodno je i obična prozirna folija, koju svatko ima u kuhinji. Položite ju preko stakla, a ujutro samo odlijepite.

 

Što baš nikada ne smijete raditi

Zaleđena stakla nikako ne pokušavajte odleđivati vrućom vodom. Ako to već namjeravate raditi vodom, ona treba biti mlaka i treba je nanijeti krpom. Ipak, teško da ćete pogoditi idealnu temperaturu, pa vam vodu ne preporučamo kao primarno sredstvo za odleđivanje.

Dok su stakla još zaleđena, nemojte paliti brisače. Osim što su velike šanse da ćete ih oštetiti jer su zalijepljeni slojem leda, pokrenete li ih grebanjem možete oštetiti i staklo.  

Oštre predmete zaboravite. Možda vam se CD učini kao logičan izbor za struganje, ali njegova struktura bi također mogla izgrebati staklo.

 

Ugovori auto osiguranje odmah – online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber