WAZE: Zašto više nećete sjesti za volan bez ove aplikacije

Iz dana u dan digitalizira se sve veći dio naše svakodnevice, a na red je došlo čak i blicanje, tradicionalan način komunikacije između vozača koji se najčešće koristi kao upozorenje na policijsku patrolu skrivenu u obližnjem šumarku.

Izbjegnite prometne čepove

Osim što Waze nudi intuitivno i brzo sučelje te niz standardnih opcija poput izbjegavanja dionica ceste u režimu naplate, upozorenja za prebrzu vožnju, prometnih čepova, hrvatskog glasa za navigaciju, njegovu najveću vrijednost predstavljaju korisnici i njihovi unosi.

Oprostite, gdje mogu parkirati?

Umjesto da putujete točno do željene adrese, Waze će vam ponuditi najbliže parkiralište, odnosno ono parkiralište koje u tome dijelu grada preporučuje najveći dio zajednice. Jednako tako, zahvaljujući Google Mapsu, imat ćete nevjerojatno širok izbor benzinskih postaja, kafića, restorana, trgovina, ljekarni, bolnica, hotela i prenoćišta, pa čak i parkova koje možete posjetiti tijekom putovanja.

Jednom kada odaberete odredišnu točku, možete dodavati neograničen broj dodatnih stajališta, a Waze će vam javiti jesu li vam usput. A ako nisu, doznat ćete koliko ćete vremena izgubiti kada skrenete s puta.

Ne idi tamo, radovi na cesti

Ako ste usred putovanja naletjeli na radove na cesti, čekanje da prijenosni semafor iz crvenog prijeđe u zeleno skratit ćete tako što ćete samo u dva klika obavijestiti zajednicu o radovima.

Robin Hood za volanom

Jednako tako, ako vozeći se primijetite u šumarku skrivenu policijsku patrolu ili radarsku kontrolu brzine, sa samo dva klika pretvorit ćete se u lokalnog Robina Hooda koji će upozoriti vozače na predstavnike državnog aparata.

A ako vozite brže od ograničenja, Waze će vas o policijskoj patroli obavijestiti pravovremeno, taman dovoljno da polako spustite brzinu ispod ograničenja.

S obzirom na to da je Waze besplatna aplikacija, plaćat ćete samo podatke koje će vam pojesti internet, a investicija će vam se debelo isplatiti već prvi puta kada dobijete obavijest o policijskoj patroli, što nećete dugo čekati.

Uspori, policija!

Poznato je, naime, da su ograničenja brzine u Hrvatskoj često dosta nisko postavljena, a da policija ima običaj postavljati zasjede upravo na takvim pozicijama. Primjerice, ako se na jednom dijelu ceste brzina privremeno uspori zbog radova, a nitko to ograničenje ne ukine nakon što radovi završe, vozači će ga se vrlo teško pridržavati, a policija će to ponekad iskoristiti.

Naravno, mi apsolutno ne preporučujemo vožnju iznad ograničenja, niti bilo kakav drugi oblik kršenja prometnih i inih propisa, ali vjerujemo u vrijednost informacije, dijeljenje i zajednicu.  

I za kraj, nije zgorega napomenuti da biste trebali biti pažljivi ako putujete izvan država Europske unije, primjerice u BiH ili Srbiju, gdje nema roaminga pa su cijene interneta zastrašujuće visoke.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →