Vodič za odabir idealnih slušalica

Uz pravilno odabrane slušalice, u glazbi, video igrama i filmovima možemo uživati i onda kada našim ukućanima ili slučajnim prolaznicima to ne odgovara. Pri tomu, kvaliteta zvuka danas je samo jedan u nizu od kriterija koji će nas dovesti do konačnog odabira. Prema veličini, slušalice dijelimo na tri vrste, a svaka od njih ima svoje prednosti i mane.

odabir-slusalica

Ušne slušalice

Ušne slušalice (in-ear) su najmanje slušalice, one koje ugurate u uho. Bolji modeli dolaze s umetcima različitih veličina radi udobnosti, a glavna prednost im je portabilnost. Primjerice, Appleove slušalice AirPods izvrstan su primjer minimalizma. Postoje samo dvije slušalice koje umetnete u uho i kutija u kojoj se slušalice pune.

Prednosti

Upravo zbog veličine, ušne slušalice uvijek možete nositi sa sobom. Umetnute u uho, odlično izoliraju vanjske zvukove. Najbolji su izbor za slušanje glazbe u pokretu, za trčanje i teretanu. Često su vodootporne, a obično dolaze u kompletu s mikrofonom pa ako su spojene s mobitelom, možete razgovarati preko njih.

Nedostaci

Najveća mana je, upravo zbog veličine, kvaliteta zvuka. Sljedeća je ta što se slušalice, pogotovo ako su povezane žicom, lako zapetljaju. Ako su bežične, moguće je da će veza pucati, pogotovo ako ih koristite u pokretu.

Naušne slušalice

Naušne slušalice veće za broj od ušnih, a još uvijek manje od prekoušnih slušalica. Prevelike su da stanu u uho, no još uvijek dovoljno kompaktne da se mogu sklopiti. Nose se na ušima, ali ne pokrivaju čitavu ušnu školjku kao prekoušne slušalice.

Prednosti

Iako ih nećete moći strpati u džep, naušne slušalice još uvijek spadaju u kategoriju portabilnih. Veće su od ušnih, što im omogućuje bolju kvalitetu zvuka, ali i veću bateriju koja omogućuje dulju upotrebu bez potrebe za punjenjem.

Nedostaci

Teže ih je nositi okolo jer ipak trebate ruksak u koji će stati. Iako je zvuk kvalitetniji, zbog načina na koji “sjedaju” na uho, naušne slušalice ne pružaju najbolju izolaciju vanjskih zvukova.

Prekoušne slušalice

Ljubitelji kvalitete zvuka dolaze na svoje samo uz prekoušne slušalice. Najveće su, u potpunosti pokrivaju ušni kanal i izoliraju okolne zvukove, što ih ujedno čini i najboljim izborom za sve one koji slušalice ne koriste u pokretu.

Prednosti

Kvaliteta zvuka ponajviše ovisi o driverima, komponentama koje elektromagnetske valove pretvaraju u zvuk. Općenito je pravilo da što je veći driver, to je moguć kvalitetniji zvuk. Veličina je očito bitna za kvalitetu zvuka, pa prekoušne slušalice tu nemaju konkurenciju. Još jedna prednost veličine su i najveće baterije. S takvim tipom slušalica najmanje ćete brinuti kada ćete ih ponovno morati staviti puniti. Usto, najudobnije su za nošenje.

Nedostaci

Prekoušne slušalice lako je nositi na sebi, ali ih je teško nositi sa sobom. Usto, kvaliteta zvuka sa sobom nosi i određenu cijenu, pa ovi modeli slušalica osim što vam ne stanu u džep, najviše će ga isprazniti. I za kraj, slušalice najveće kvalitete zvuka zahtijevat će i posebno pojačalo koje će biti sposobno upogoniti svu tu silnu snagu, što ponovno predstavlja dodatno ulaganje.

Bluetooth slušalice

Osim po veličini, slušalice dijelimo i prema vrsti spajanja. Posljednjih godina sve su popularnije bluetooth slušalice koje će vam, najčešće, omogućiti bežično slušanje u krugu od desetak metara. Najveća im je prednost to što ne koriste kablove koji vam ograničavaju kretanje i skloni su zapetljavanju, no tu je i nekoliko nedostataka. Rok trajanja baterije najčešće je ograničen na 3-4 sata, a tada ih morate ponovno puniti. Zvuk često nije vrhunske kvalitete, a veza će vam ponekad pucati, što onima osjetljive duše zna biti vrlo frustrirajuće.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber