Uz ova 3 trika zaštitite mobitel na hladnoći

Mobiteli su napravljeni uglavnom tako da normalno funkcioniraju na temperaturi između 0 i 35 °C. Stoga, kada se temperatura spusti ispod ništice, zaštitite mobitel uz ove trikove.

zaštitite mobitel

Sigurno vam se dogodilo da vam se zimi baterija mobitela isprazni brže nego inače. Čak i previše brzo. Onda ga ugasite, ponovno upalite na sobnoj temperaturi, a njemu baterija odjednom na „pristojnom“ postotku.

Zaštitite mobitel maskicom

Dok bateriju s jedne strane jede hladnoća, s druge strane se ne preporučuje držati ugašene mobitele na temperaturi nižoj od -20 °C.

Naravno, nećete uvijek imati termometar sa sobom, ali trebate znati da tijekom velikih hladnoća baterija vašeg mobitela neće moći proizvoditi dovoljno električne energije da napaja uređaj. Mobitel vam se možda neće potpuno ugasiti, ali mogli biste imati problema s ekranom, aplikacijama, ali i SIM karticom.

Kao i tijekom ostalih godišnjih doba, univerzalna je preporuka da mobitel držite u zaštitnoj maskici. Osim toga, ako baš ne morate, ne koristite ga tijekom baš velikih hladnoća.

Zaštitite mobitel svojim tijelom

S temperaturom od 36,5 °C vaše tijelo prirodna je grijalica. Stoga, ako ste baš na velikoj hladnoći, mobitel držite što bliže tijelu. Isto tako, ako ikako možete, za razgovore koristite slušalice, a uređaj neka vam ostane u džepu.

Ne ostavljajte mobitel u automobilu

Mobitele nikada nije preporučljivo ostaviti u automobilu. To pravilo posebice vrijedi kada su u pitanju ekstremno visoke ili ekstremno niske temperature.

Kada temperatura zimi padne ispod ništice, trebate znati da vam je i u automobilu ledeno, a hladnoća mobitelu može ozbiljno naštetiti. I to u tolikoj mjere da se više ne može ni popraviti.

Neka se mobitel prije paljenja utopli

Ako vam se iz nekog razloga dogodilo da vam se mobitel ohladio, budite strpljivi i nemojte ga uključiti odmah jer bi moglo doći do oštećenja. Ako ste, primjerice, naručili dostavu novog mobitela dok je vani hladno (ispod nule hladno), ne palite ga čim vam dostavljač uruči paket.

Bolje je da odstoji i uhvati malo topline. Znat ćete da je spreman kad bude na sobnoj temperaturi. Ako nije hladan na dodir, spreman je za rad.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
kompare.hr stranica zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možete pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber