Trebate liječnika, a nemate dopunsko? Evo kako ga najbrže ugovoriti

kompare-dopunsko-zdravstveno-osiguranje

Gotovo 2 milijuna Hrvata nema dopunsko zdravstveno osiguranje (izvor: HZZO). Zbog toga sudjeluju u troškovima odlaska liječniku, stomatologu ili prilikom bolničkog liječenja.

Navedeni troškovi zdravstvene zaštite iznose 20% od pune cijene. Ranije smo pisali o tome tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje pa svakako provjerite jeste li među njima.       

Odlazak liječniku ili na bolničko liječenje uvijek je neugodan. Posebno je neugodno kad vam u jednom trenutku ispostave račun jer nemate dopunsko zdravstveno osiguranje. U slučaju bolničkog liječenja, primjerice, jedan dan vas može koštati od 100 do 2000 kuna, ovisno o broju pretraga ili operacija.

 

Novo osiguranje ne počinje vrijediti odmah!

Ako znate da ćete uskoro morati liječniku ili na bolničko liječenje i tek tad, u zadnji čas, idete ugovarati policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, imajte na umu sljedeće: Osiguranje nećete moći koristiti odmah. Postoji nešto što se zove karenca, odnosno poček od 15 dana od datuma ugovaranja police do trenutka kad ona postaje važeća i možete je koristiti.

Karenca se primjenjuje na sve koji nisu imali važeću policu u posljednjih 30 dana. Dakle, ako vam je istekla ili je prvi put ugovarate.

 

U banci ili pošti vam nisu rekli sve detalje?   

Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja može se ugovoriti i u pošti ili u banci. No, tada ne možete birati, nego će vam institucije ponuditi osiguranje svojih partnera. Ono što najčešće nećete saznati su upravo ovakvi detalji – što je karenca i što je sve pokriveno policom.

Velik broj ljudi neugodno se iznenadi kad dozna da troškove za vrijeme karence, iako su prethodno uplatili policu osiguranja, moraju podmiriti sami. Zato vam savjetujemo da se o dopunskom osiguranju informirate čim prije.

 

Ugovorite dopunsko brzo i praktično

U svega par klika mišem na kompare.hr pogledajte što vam nudi pojedino osiguranje, usporedite ponude i odaberite ono što vam najviše odgovara. Na mail će vam stići informativna i neobvezujuća ponuda. Naši djelatnici imaju odgovore na sva vaša pitanja.

Nakon što odaberete policu, sve što trebate napraviti je dostaviti nam OIB, adresu za dostavu, datum rođenja i, ako vam je prije manje od mjesec dana istekla, broj stare police.

 

Preko e-maila, telefonom i bez gnjavaže  

Dobit ćete podatke za uplatu premije, a nakon što pošaljete kopiju uplate, kreće proces izrade police osiguranja i prateće iskaznice. Njih besplatno šaljemo na vašu kućnu adresu. Brži i jednostavniji proces od ovoga, nećete pronaći.

Ugovori online dopunsko zdravstveno osiguranje →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber