Telekom usluge u kvaru: koja su moja prava?

Prošlo je već četiri dana kako su vam telefon, internet i televizija u kvaru. Upravo ste završili deseti poziv službi za korisnike i na rubu ste živaca. Operater vas moli za još strpljenja i ljubazno obećava rješavanje kvara u što kraćem roku. kompare.hr saznaje što činiti u ovakvim situacijama.

Svaki korisnik očekuje kvalitetnu uslugu za novac koji izdvaja za telekom račune, no to nije uvijek tako. Kvarovi na telekom uslugama se događaju, nekim korisnicima rjeđe, nekima češće.

Rok za popravak linije zakonski nije propisan. Međutim, najčešće je kod operatera definiran rok za otklanjanje kvara unutar 24 sata. Za kvarove koji traju dulje od 24 sata, korisnik ima pravo na umanjenje mjesečnog računa za cjelokupno razdoblje u kojem usluga nije bila u funkciji.

Za umanjenje računa u slučaju kvara dovoljno je kontaktirati službu za korisnike i zatražiti korekciju. Korigirat će vam se iznos razmjeran broju dana tijekom kojih usluga nije radila. Pritom u izračun ne ulazi prvih 24 sata koji predstavlja rok za otklanjanje kvara. Ukoliko niste zadovoljni iznosom umanjenja računa, obavijestite službu za korisnike o tome i zatražite savjet.

Kvarovi su neugodnost do koje uvijek može doći, no potrebno je na ispravan način pristupiti situaciji. Strpljenje i konstruktivna komunikacija sa službom za korisnike može vam olakšati put do otklanjanja kvara. Čak će i telefonski operater biti spremniji pomoći ukoliko je sugovornik ugodan. Dakle, koliko god nezadovoljni bili, nastojte problemu pristupiti smireno i biti usmjereni na rješenje problema.

Što ako želim raskinuti ugovor?

Nezadovoljni ste kvalitetom usluge, imate učestale kvarove i kao jedini izlaz vidite raskid ugovora s operaterom. Zakonski, operater je dužan osigurati pristup telekom usluzi svakom svom korisniku. U slučaju učestalih kvarova, korisnik ima pravo žaliti se i prema potrebi raskinuti ugovor s operatorem bez naplate naknade za prijevremeni raskid ugovora.

Za početak, potrebno je zatražiti sporazumni raskid ugovora zbog nepoštivanja ugovorne obveze i to pisanim prigovorom operateru s jasno opisanim razlogom. U roku 30 dana operater je dužan pismeno izdati rješenje prigovora.

U slučaju za niste zadovoljni odgovorom operatera, slijedi drugostupanjski postupak. U ovoj fazi potrebno je uložiti reklamaciju. Kontakt podaci povjerenstva za reklamacije su navedeni u dopisu vašeg operatera. Prigovor povjerenstvu za reklamacije je potrebno isporučiti u roku 30 dana od dana dostavljanja pisanog odgovora.

Ukoliko niste zadovoljni rješenjem povjerenstva operatera, u roku 30 dana imate pravo uputiti pisani zahtjev za rješavanje spora HAKOM-u (Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije). HAKOM je nezavisna agencija zadužena za rješavanje sporova između operatera i korisnika. Prigovor nije moguće izravno uputiti HAKOM-u već je potrebno s operaterom proći propisanu proceduru.

Usporedite ponude i cijene svih ponuđača telekomunikacijskih usluga na jednom mjestu i uštedite odabirom najpovoljnije ponude.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber