Sigurno u stanu imate višak elektronike?

Elektronika – bilo ispravna a nekorištena, bilo pokvarena, ponekad može biti teret. Možete li na njoj zaraditi?

Televizor se pokvario, kupili ste novi, stari je u podrumu već mjesecima. Multipraktik ste kupili i koristili mjesec dana, sad skuplja prašinu u smočnici, prevelik je da bi stajao u kuhinji, a ne da vam se svakog dana izvlačiti ga van. Stari model usisavača još stoji u spremištu. Pokvarena mašina za rublje čeka majstora već godinama, iako ste odmah kupili novu. Možda će stara poslužiti za vikendicu – koju tek morate kupiti?
Ako se nalazite u nekoj od ovih situacija, krajnje je vrijeme da poduzmete nešto i riješite se svih viškova i smetala u vašem kućanstvu i oko njega.

Postoje besplatan načini, ali i načini da za svoje kućanstvo zaradite nešto novca.

1. Besplatni načini: postoje ljudi koji će vas besplatno riješiti briga oko neispravnih elektroničkih uređaja. To su članovi samofinancirajuće udruge kršćanskog Reto centra, a nalaze se i djeluju na području Splita i Zagreba. Dovoljno je nazvati ih i dogovoriti se s njima za odvoz elektroničkih stvari. Naš savjet: iako je besplatno, mi bismo ipak predložili da ovoj udruzi donirate barem simboličan iznos i nagradite njihov trud. Besplatan odvoz električnog i elektroničkog otpada organizira i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao i Elektrootpad.

2. Mogućnosti za zaradu: možda nešto možete ipak i zaraditi. Prije svega, napravite inventuru svih uređaja – one koje redovito koristite pregledajte jesu li ispravni i pospremite. One odbačene sortirajte na one koje koristite i one pokvarene koje ne koristite. Ispravne uređaje možete pokloniti prijateljima ili nekome za koga znate da bi mu koristili.
Drugo rješenje je da oglasite prodaju uređaja na nekom online oglasniku. Možda nećete na njima zaraditi bogatstvo, ali nekoliko stotina kuna zasigurno je bolje nego skupljanje prašine, zar ne?
Također, pratite akcije raznih proizvođača i trgovaca, jer često se može naići na akcije gdje vam za donošenje starog i neispravnog aparata smanjuju cijenu novog za nekoliko stotina kuna.
Možete i s lokalnim serviserom provjeriti treba li mu vaš uređaj za rezervne dijelove i dogovoriti s njim da preuzme vaš aparat a zauzvrat vam isplati novac ili popravi neki drugi uređaj u stanu.
Živite li u maloj zgradi ili naselju, a imate vremena i volje, pokušajte sa svojim susjedima organizirati razmjenu različitih aparata – možda netko ima baš ono što vama treba, a vi biste njemu mogli ponuditi neki svoj aparat.

Kako se ne biste dvoumili što spada u elektronički i električni otpad, evo okvirnog popisa:

  • Mali kućanski aparati: mikrovalne pećnice, usisavači, pegle, sušila za kosu, multipraktici, mikseri…
  • Veliki kućanski aparati (bijela tehnika): perilice rublja i posuđa, sušilice, električni štednjaci, električni bojleri, klima uređaji, električne pećnice, hladnjaci, zamrzivači…
  • Električni alati: bušilice, kosilice, brusilice, flekserice, glodalice…
  • Audio i video uređaji: TV i radio prijemnici, video, DVD i razni drugi playeri i rekorderi, zvučnici, gramofoni…
  • IT uređaji i oprema: računala (stolna i prijenosna), monitori, tipkovnice, printeri, skeneri…
  • Uređaji na baterije: mali radio prijemnici, prijenosni playeri, mobiteli i slično.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber