Top 7 nezaobilaznih savjeta za početak moto sezone

Zima je iza nas. Osim ako vas ne iznenadi kakva sibirska fronta, vrijeme je da napokon oslobodite konje iz garaže.

moto-sezona

Iako je vaš motocikl, bez ikakve sumnje, tijekom zimskih hladnoća savršeno čuvan, sada je pravo vrijeme da ga pripremite za novu sezonu.

1) Prelistajte priručnik

Tek rijetki među nama nisu mrzili lektiru. Srećom, priručnici za održavanje motora ne sadrže opise jesenskog jutra u Parizu na 18 stranica. U njima je specifičan sadržaj koji će vam pomoći da upoznate sve mušice svojeg najboljeg dvokotačnog prijatelja. Tamo ćete doznati i što najviše voli prije nego što ga zajašite u proljeće.

2) Ispraznite spremnik goriva

Za razliku od vina, benzin ne stari dobro. Riječ je o vrlo rafiniranom kemijskom spoju koji s vremenom mijenja karakteristike i postaje neupotrebljiv. Zaboravljeno gorivo, na žalost, jedan je od češćih uzroka kvarova početkom sezone, stoga nikako ne zaboravite isprazniti spremnik.

3) Napumpajte gume

Između vas na motoru i asfalta jedino su gume. Prije svake vožnje provjerite jesu li dovoljno napuhane, pogotovo nakon zimskog perioda tijekom kojeg su se zasigurno lagano ispuhale. Preporučamo i vizualni pregled, a ako ste razmišljali o promjeni guma zbog dotrajalosti, početak sezone idealan je trenutak.

4) Izmijenite ulje i filter ulja

Postoje dvije vrste motorista – jedni ulje mijenjaju u sklopu zimske ‘konzervacije’, a drugi neposredno prije sezone. Ako spadate u skupinu ovih potonjih, vrijeme je da zasučete rukave. U priručniku pronađite omiljenu vrstu ulja za svoj motor, kao i proceduru kako ga promijeniti,. Ne zaboravite da je dobra praksa istovremeno zamijeniti i filter ulja.

5) Napunite akumulator

Nadamo se da ste nas poslušali i preko zime skinuli akumulator, ali ako i niste, svakako ga ponovno napunite. Ako vam punjač niti nakon poduljeg vremena ne uspijeva napuniti akumulator, ne preostaje vam ništa drugo nego zamijeniti ga. Kada priključite akumulator, provjerite usput i svu elektroniku na motoru kako biste izbjegli naknadne probleme.

6) Provjerite tekućine

Lijepo je voziti se, a još ljepše zaustaviti se onda kada to želite. Upravo iz tog razloga od velike je važnosti provjeriti kočnice prije početka sezone vožnje, a samim tim i razinu ulja za kočnice. U onom idealnom scenariju koji podrazumijeva da imate dovoljno novca, zamijenit ćete ga novim. A kada već provjeravate tekućine, nikako nemojte zaboraviti provjeriti rashladnu tekućinu. Bacite oko i na ulje u mjenjaču.

7) Operite motocikl

Prije nego što ponovno počnete „jesti asfalt”, operite i ulaštite motocikl. Postupak je to koji će vam ujedno poslužiti da još jednom vizualno pregledate sve dijelove i otklonite eventualne nespomenute poteškoće.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber