Prva plaća troši se na šoping!

Svi još pamtimo taj osjećaj samostalnosti i ponosa nakon primitka prve plaće, no sjećamo li se što smo si priuštili za svoj prvi zarađeni novac? Portal MojPosao otkrio je odgovor na to pitanje u anketi provedenoj na gotovo 500 ispitanika.

Većina ispitanika (37%) dio svoje prve plaće potrošila je na šoping kako bi razveselili sebe, ali i svoje najmilije. Tako su se među luksuznim ‘sitnicama’ kupljenim od prve plaće našli: nakit, sat, mobitel, ali i „sitnice potrebne za posao, primjerice nova košulja“.
Neki su si napokon priuštili ono što su do tada mogli samo promatrati u izlogu: “Kupila sam si torbu koju sam jako dugo ‘snimala’” istaknula je jedna ispitanica dok je druga odlučila razveseliti svoju obitelj: „Kupila sam sebi i obitelji sitnice koje prije nisam mogla.“

Malo više od petine ispitanika (23%) uložilo je zarađeni novac u štednju. Neki su se na to odlučili kako bi sačuvali što više novca koji su zaradili sezonskim poslom, a drugi su odabrali štednju za dijete. Postoje i savjesni ispitanici koji ističu kako dugoročno planiraju štednju: „Imam neki 10-godišnji plan“ istaknuo je jedan od njih.

Prvom plaćom 19% ispitanika je podmirilo dugove i račune koji su se nagomilali u doba nezaposlenosti, dok je 11% ispitanika zarađeni novac uložilo u edukaciju.
Dio ispitanika novac je potrošilo na vozačku dozvolu, tečaj engleskog ili njemačkog jezika, obrazovanje za turističkog vodiča, a neki i za doktorat.

Putovanje na more ili vikend u dvoje priuštilo si je 7% ispitanika.

Među ostale stvari koje si je priuštilo 3% ispitanika ubrajaju se npr. perilica za suđe, računalo, televizor, fotoaparat i akumulator. Neki od ispitanika svoju su prvu plaću iskoristili kako bi počastili prijatelje, organizirali tulum ili kupili kartu za koncert. A bilo je i onih koji su, poput jedne ispitanice, prvu plaću iskoristili kako bi ispunili davno obećanje: „Kupila sam bicikl mlađoj sestri! Obećala sam joj dok je još bila jako mala.“

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber