Poskupljuje bolničko liječenje i hitni prijem

Saga hrvatskog zdravstvenog sustava samo se produljuje. Ovaj put u obliku bolničkih participacija i zaprimanja na hitnu pomoć.

Poskupljuje bolničko liječenje i hitni prijem

Prihvaćen je prijedlog da se poveća maksimalni iznos sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite sa 60,13% proračunske osnovice na 90,20% osnovice.

Tako je maksimalni iznos participacije za bolničko liječenje dosad bio 2.000 kuna na dan, a sada se to povećava na 3.000 kuna što znači da oni građani koji nemaju dopunsko osiguranje kojim je pokrivena bolnička participacija i završe u bolnici na liječenju taj iznos plaćaju iz svog džepa.

Bolnička participacija nije jedino što se povećava, tu je i pregled na Hitnom prijemu koji će se naplaćivati 150 kuna u slučajevima kada se utvrdi da zdravstveno stanje pacijenta nije hitno. Na ovaj način smanjit će se zloupotreba resursa od strane onih koji dođu na hitnu sa slučajevima poput ‘urasao mi je nokat’, ‘imam prištić’, ‘pojavila mi se fleka na ruci, ali ne znam otkad’ i slično.

Ako niste sigurni koje vam zdravstveno osiguranje treba da izbjegnete ovako nepotrebne troškove participacije i po kojim cijenama police dopunskog kotiraju na hrvatskom tržištu, potražite više informacija ovdje.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →