Poskupljuje bolničko liječenje i hitni prijem

Saga hrvatskog zdravstvenog sustava samo se produljuje. Ovaj put u obliku bolničkih participacija i zaprimanja na hitnu pomoć.

Poskupljuje bolničko liječenje i hitni prijem

Prihvaćen je prijedlog da se poveća maksimalni iznos sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite sa 60,13% proračunske osnovice na 90,20% osnovice.

Tako je maksimalni iznos participacije za bolničko liječenje dosad bio 2.000 kuna na dan, a sada se to povećava na 3.000 kuna što znači da oni građani koji nemaju dopunsko osiguranje kojim je pokrivena bolnička participacija i završe u bolnici na liječenju taj iznos plaćaju iz svog džepa.

Bolnička participacija nije jedino što se povećava, tu je i pregled na Hitnom prijemu koji će se naplaćivati 150 kuna u slučajevima kada se utvrdi da zdravstveno stanje pacijenta nije hitno. Na ovaj način smanjit će se zloupotreba resursa od strane onih koji dođu na hitnu sa slučajevima poput ‘urasao mi je nokat’, ‘imam prištić’, ‘pojavila mi se fleka na ruci, ali ne znam otkad’ i slično.

Ako niste sigurni koje vam zdravstveno osiguranje treba da izbjegnete ovako nepotrebne troškove participacije i po kojim cijenama police dopunskog kotiraju na hrvatskom tržištu, potražite više informacija ovdje.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber