Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Planirate li putovanje u neku od zemalja EU,  trebali biste predati zahtjev za izdavanje Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Temeljem kartice ostvarujete pravo na korištenje neodgodivih zdravstvenih usluga kod ugovornih liječnika na teret HZZO – a.

Što je Europska kartica i čemu ona služi?

Europska kartica zdravstvenog osiguranja izdaje se besplatno svim korisnicima obveznog zdravstvenog osiguranja, a moguće ju je koristiti u svim zemljama EU. Kartica vam omogućava besplatno korištenje svih zdravstvenih usluga koje se smatraju nužnima, odnosno neodgodivima do povratka u Hrvatsku. Takve usluge su, npr. smetnje uzrokovane kroničnim ili postojećim bolestima, trudnoća, rođenje djeteta (osim ako ciljano odlazite u inozemstvo zbog poroda), dijaliza, terapija kisikom, tretmani za astmu i sl.

Karticu možete koristiti izravno kod ugovorenih pružatelje zdravstvenih usluga pod istim uvjetima i cijeni kao da ste osigurani u zemlji u kojoj boravite. To ne znači da su vam zdravstvene usluge besplatne, naime postoji mogućnost dodatnog plaćanja troškova participacije. Participacije se plaćaju za usluge koje nisu u okviru osnovnog zdravstvenog osiguranja unutra države u kojoj boravite.

Što je sa putnim osiguranjem?

Europska kartica nije zamjena za putno osiguranje i ne pokriva troškove zdravstvene zaštite kod privatnih davatelja zdravstvenih usluga. Također, nisu pokriveni troškovi kao što je spašavanje pacijenata tijekom skijanja, putne troškove prilikom povratka u Hrvatsku ili ukradenu, odnosno izgubljenu imovinu. Stoga je svakako potrebno uz Europsku kartici imati i odgovarajuće putno osiguranje.

Ukoliko putujete u Švicarsku, Island, Lihtenštajni ili Norvešku, Europsku karticu nećete moći koristiti, stoga je sklapanje putnog osiguranja obavezno.

Kako do kartice?

Karticu je moguće zatražiti u nadležnom uredu HZZO – a  ili putem web portala, a u roku 8 dana ju možete osobno preuzeti. Vrijedi godinu dana, osim ako je i polica obveznog osiguranja ugovorena na kraći rok.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber