Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Planirate li putovanje u neku od zemalja EU,  trebali biste predati zahtjev za izdavanje Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Temeljem kartice ostvarujete pravo na korištenje neodgodivih zdravstvenih usluga kod ugovornih liječnika na teret HZZO – a.

Što je Europska kartica i čemu ona služi?

Europska kartica zdravstvenog osiguranja izdaje se besplatno svim korisnicima obveznog zdravstvenog osiguranja, a moguće ju je koristiti u svim zemljama EU. Kartica vam omogućava besplatno korištenje svih zdravstvenih usluga koje se smatraju nužnima, odnosno neodgodivima do povratka u Hrvatsku. Takve usluge su, npr. smetnje uzrokovane kroničnim ili postojećim bolestima, trudnoća, rođenje djeteta (osim ako ciljano odlazite u inozemstvo zbog poroda), dijaliza, terapija kisikom, tretmani za astmu i sl.

Karticu možete koristiti izravno kod ugovorenih pružatelje zdravstvenih usluga pod istim uvjetima i cijeni kao da ste osigurani u zemlji u kojoj boravite. To ne znači da su vam zdravstvene usluge besplatne, naime postoji mogućnost dodatnog plaćanja troškova participacije. Participacije se plaćaju za usluge koje nisu u okviru osnovnog zdravstvenog osiguranja unutra države u kojoj boravite.

Što je sa putnim osiguranjem?

Europska kartica nije zamjena za putno osiguranje i ne pokriva troškove zdravstvene zaštite kod privatnih davatelja zdravstvenih usluga. Također, nisu pokriveni troškovi kao što je spašavanje pacijenata tijekom skijanja, putne troškove prilikom povratka u Hrvatsku ili ukradenu, odnosno izgubljenu imovinu. Stoga je svakako potrebno uz Europsku kartici imati i odgovarajuće putno osiguranje.

Ukoliko putujete u Švicarsku, Island, Lihtenštajni ili Norvešku, Europsku karticu nećete moći koristiti, stoga je sklapanje putnog osiguranja obavezno.

Kako do kartice?

Karticu je moguće zatražiti u nadležnom uredu HZZO – a  ili putem web portala, a u roku 8 dana ju možete osobno preuzeti. Vrijedi godinu dana, osim ako je i polica obveznog osiguranja ugovorena na kraći rok.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber