Od 01. svibnja 30% skuplje dopunsko osiguranje!

Od 01. svibnja građani će plaćati 30 posto skuplje dopunsko osiguranje HZZO-a, odnosno cijena će porasti s trenutnih 70 na 89 kuna mjesečno.

Od 01. svibnja 30% skuplje dopunsko osiguranje!

Obrazloženje za ovakvo povećanje i novo stanjivanje novčanika građana jest to da bi dopunsko osiguranje tako poslovalo sa suficitom, međutim to bi tako bilo i bez povećanja te da država ispunjava svoje obveze prema HZZO-u.

Godinama nepodmirene obveze prema HZZO-u (što država očito planira ne podmirivati i ubuduće) tako će sada plaćati građani putem svojih polica dopunskog osiguranja. Zakon kaže da državni proračun svake godine treba HZZO-u platiti police osiguranja za: neosigurane osobe, socijalne slučajeve, zatvorenike, itd. – ‘sport’ koji je prošle godine dosegao 816 milijuna kuna, od čega je podmireno tek 365 milijuna. Istovremeno je trošak dopunskog za te osobe bio 603 milijuna kuna čime je dobiven manjak od čak 237 milijuna kuna, tj. proračun je platio samo 60% svojih obveza iako je cijena police koju plaća država samo 31 kunu. Ostatak su platili građani kroz svoje police dopunskog osiguranja. A sada možete s ponosom reći da ćete upravo vi plaćati još više umjesto države ukoliko imate policu HZZO-a.

Tek usvojeni proračun izgleda kao ementaler čije rupe treba popuniti, a odlučeno je da će to napraviti građani i njihovi novčanici putem povećanih cijena polica kako bi se smanjio manjak u zdravstvu koji bi nastao da država dodatno uskrati svoje uplate za zdravstveno osiguranje.

Osjećate se kao na lošem spoju nakon kojeg vam je uvaljen ogroman račun? Ima rješenja: provjerite sve police dopunskog osiguranja na tržištu ovdje.

Izmjena: novost u komunikaciji između ministra Nakića i HZZO-a pročitajte ovdje.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38