Nove ponude električne energije HEP-a i HT-a

Hrvatski potrošači su s nestrpljenjem dočekali ulazak novih opskrbljivača električne energije na tržište. Kao odgovor na konkurenciju RWE i GEN-I, HEP Opskrba je predstavila novi paket pod nazivom Hepi. I dok se u javnosti još raspravlja o isplativosti Hepi tarife, na tržište nastupa i Hrvatski Telekom sa svojom ponudom električne energije. Znači li veći izbor opskrbljivača ujedno povoljniju struju za hrvatske potrošače? Koja je najpovoljnija ponuda struje na hrvatskom tržištu? kompare.hr istražio je nove ponude HEP Opskrbe i Hrvatskog Telekoma.

Usporedi najnovije cijene:

HEP-ova HEPI TARIFA

Razlika Hepi tarife u odnosu na HEP-ov dosadašnji način opskrbe električnom energijom je da se potrošači obvezuju ugovorom. Tijekom trajanja ugovora potrošači ostvaruju pravo na popuste, oslobađa ih se plaćanja pojedinih naknada i ostvaruju bodove za vjernost.

Ugovor je moguće sklopiti u trajanju jedne, dvije ili tri godine, a visina popusta ovisi od trajanju ugovora. Ovisno o trajanju ugovora, moguće je ostvariti popust od 4,5 do 5,5 posto.  Uz to, korisnici Hepija imaju mogućnost skupljanja bodova unutar programa Hepi Klub čime mogu ostvariti popust i do 8,3 posto, ukoliko plaćaju račune do datuma dospijeća.

Akcija vrijedi za korisnike koji sklope ugovor do 31.3.2014. godine, a HEP Opskrba time jamči da se cijena električne energije neće mijenjati tijekom trajanja ugovora i to neovisno o promjenama cijena na tržištu.

Što u slučaju raskida ugovora?

Potrošač može bez naknade raskinuti ugovor u dva slučaja i to:

  • U roku sedam radnih dana od sklapanja ugovora. U tom slučaju nije potrebno navoditi razlog raskida ugovora
  • U roku 15 dana ukoliko potrošač nije suglasan promjenom općih uvjeta ili promjenom cijene. U tom slučaju potrošač dostavlja opskrbljivaču pisanu obavijest o raskidu ugovora

U navedenim slučajevima raskid ugovora je moguć bez naknade. U ostalim slučajevima, ukoliko dođe do raskida ugovora potrošač je obvezan platiti opskrbljivaču naknadu za raskid ugovora. Naknada za raskid ugovora je iznos u kojem su uračunati svi popusti koji su dodijeljeni potrošaču tijekom korištenja usluge uvećani za troškove raskida ugovora.

HRVATSKI TELEKOM TARIFA

Hrvatski Telekom nudi potrošačima električnu energiju po cijeni 5% nižoj od HEP ODS tarife. Svaki novi pretplatnik koji sklopi ugovor do 09.03.2014 ostvaruje popust od 187 kn (150 kn + PDV) koji može iskoristiti pri plaćanju idućeg računa HT struje.

Što u slučaju raskida ugovora?

Kod ove ponude HT-a nema ugovorne obveze i prema tome nema naknade za raskid ugovora.

Napravili smo trenutnu usporedbu cijena za primjer potrošača koji troši 740 kn/mjesec:

Usporedi sve ponude električne energije na jednom mjestu i izračunaj potencijalnu uštedu za svoje kućanstvo:

DA VAS PODSJETIMO…

Kako će izgledati­­­­ račun?

Svi korisnici koji promijene opskrbljivača električne energije primat će dva računa: jedan od HEP ODS-a (operatera distribucijskog sustava), a drugi od odabranog opskrbljivača.

HEP ODS (Hrvatska elektroprivreda, Operator distribucijskog sustava) je jedini energetski subjekt u Hrvatskoj ovlašten za pružanje usluge  opskrbe električnom energijom. Svi korisnici koji promijene opskrbljivača, HEP ODS-u su dužni plaćati naknade koje se odnose na korištenje mreže, a novom opskrbljivaču plaćati naknade koje se odnose na potrošnju energije. Znači, na računu HEP ODS-a naplaćuje se naknada za mrežarinu i mjernu uslugu. A na računu od opskrbljivača naplaćuje se potrošena električna energija, naknada za obnovljive izvore energije te opskrbna naknada.

Iznimke su kod korisnika Hepi tarife i tarife Hrvatskog telekoma. Oni su, naime oslobođeni plaćanja opskrbne naknade (9,25kn). Osim toga, korisnici koji sa HEP opskrbom sklope ugovor o samoočitanju oslobađaju se plaćanja mjerne naknade (12,50kn).

Što u slučaju kvarova?

Za sve kvarove nadležan je HEP ODS i u slučaju kvarova potrebno je njima se obratiti.

Tko je zadužen za očitanje potrošnje?

Potrošnju očitava HEP ODS.

Usporedi sve ponude električne energije na jednom mjestu i izračunaj potencijalnu uštedu:

 

Usporedi cijene opskrbljivača i štedi! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber