Nema interneta? Tražim odštetu!

Adsl router - internet lampice

Njemački sud je presudio u četvrtak da građani imaju pravo tražiti odštetu od pružatelja internetskih usluga ako im je pristup internetu onemogućen, zato što je internet “osnovni” dio života.

Federalni Sud pravde u Njemačkom gradu Karlsruhe presudio je nakon saslušanja slučaja muškarca koji nije mogao koristiti svoju DSL vezu, s kojom je bio povezan telefon i internet, na dva mjeseca, od kraja 2008 do početka 2009.

Čak i nakon primanja odštete, jer je bio prisiljen koristiti mobilni telefon, htio je biti kompenziran za štetu prouzročenu time što nije mogao koristiti internet. Pod njemačkim pravom, gubitak “osnovnih” materijalnih dobara se može kompenzirati.

Internet igra vrlo važnu ulogu danas i utječe na privatni život na vrlo odlučan način. Dakle, gubitak mogućnosti korištenja interneta je usporediv sa gubitkom mogućnosti korištenja automobila” – rekla je glasnogovornica suda njemačkoj ARD televiziji.

 

(Reuters)

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber