Kako odabrati najbolje naočale za vožnju

Ako vam je dosadilo povlačiti auto-sjenilo svaki puta kada sjednete za upravljač, vrijeme je za adekvatniju zaštitu od sunčanih zraka i neugodnosti koje donose. No, prije nego što se mašite novčanika i na benzinskoj crpki kupite prve naočale za vožnju na koje naletite, obratite pažnju na detalje koji će vam biti od velike pomoći.

naocale-za-voznju

Antirefleksivni sloj

Leće s antirefleksivnim slojem dat će vam oštriju sliku događaja u prometu dok vozite i manje odsjaja u noćnoj vožnji, a i čuvat će vam oči od raznih oštećenja. Suzdržite se od odabira sunčanih naočala s jako ispoliranim lećama ili lećama bez antirefleksivnog premaza.

Izbjegavajte tamne nijanse naočala za vožnju

Kada vozite, želite imati što više svjetla. Prozirne leće propustit će od 80 do 100% svjetlosti, dok će kroz one najtamnije proći tek između 3 i 8%. Preporuka je da se u vožnji ne koriste naočale koje propuštaju manje od 20% svjetlosti.

Anti-scratch premaz

Želite li izbjeći ogrebotine, upotrebljavajte staklene leće jer su najotpornije. Plastične leće dvostruko su lakše, no obavezno uzmite one s anti-scratch premazom koji ih štiti od grebanja. Ogrebotine na lećama skretat će vam pogled s bitnog, a i dovest će do neugodnog svjetlucanja koje ometa u vožnji.

Izbjegavajte zeleno i plavo

Upravo o boji leća ovisi koliko će se svjetlosti probiti do vašeg vozačkog oka, ali i hoćete li moći uspješno raspoznavati prometne znakove i ostale prometne detalje. Preporučuje se izbjegavanje zelenih, plavih i ružičastih leća jer je s njima vrlo teško vidjeti crveno svjetlo. Ako već inzistirate na tim bojama, uzmite ih u svijetlim nijansama. Ako ste u prilici, isprobajte ih prije kupnje.

Neutralne boje

Najbolje je odabrati leće u smeđim sivim ili ostalim neutralnim nijansama, jer se te boje ne miješaju s drugim bojama. Žuta i boja jantara također su čest izbor jer poboljšavaju kontraste.

Izbjegavajte ‘debele’ okvire

Kod naočala koje koristite pri vožnji najbitnija je funkcionalnost – estetika i modni izričaj neka vam bude prioritet pri odabiru naočala za plažu. Naočale s „debelim” okvirima nezgodne su jer onemogućuju periferni vid, što ponekad može imati dramatične posljedice.

Dopunsko zdravstveno osiguranje

S obzirom da su određene leće i okviri za naočale na popisu pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nije zgorega konzultirati se s oftalmologom prilikom redovnog pregleda, odnosno nabavke novih očnih pomagala.

Odaberi, usporedi i ugovori najpovoljnije ponude! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber