Najbolji (i besplatni) servisi za pohranu podataka “u oblaku”

Čuvati fotografije, video zapise i ostale podatke “u oblaku” danas nije stvar mode ili prestiža, nego jednostavna i korisna opcija koja će vam omogućiti brojne prednosti. Osim sigurnosti koju garantiraju imena poznatih cloud servisa poput Googlea i Applea, ogromna prednost je i to što im možete pristupiti s bilo kojeg mjesta i uređaja želite – jedino je bitno da imate brz internetski pristup.

Pohrana u oblaku

I besplatno može biti dovoljno

Kako bi privukli što više korisnika, cloud servisi redovito nude i opciju besplatne pohrane ograničenu na određen iznos gigabajta. Ako ćete pohranjivati tekstualne dokumente, bit će vam sasvim dovoljno i 2 GB, što je ujedno i najmanja početna vrijednost ponuđenog besplatnog prostora.

Više servisa – više prostora

No, ako često fotkate i snimate video, trebat će vam pojačanje od, primjerice, 5 GB. Toliko u startu nude Apple i Microsoft, što nije loše, ali neće dugo potrajati. Google Drive s 15 GB već je pristojna opcija, ali samo ako niste ljubitelj video zapisa. Naravno, svaki od servisa nudi i povećanje prostora za pohranu uz plaćanje, a možete i iskoristiti više besplatnih servisa i tako “nabildati” besplatni prostor. Kao prvu opciju, najbolje je imati cloud servis sâmog proizvođača operativnog sustava.

Microsoft OneDrive

Koristite li Windowse, Microsoftov OneDrive idealan je izbor. U besplatnoj verziji dobit ćete 5 GB prostora za pohranu, a ako trebate više, postoji niz opcija. Pretplatite li se Microsoftov Office 365, dobivate licencu za 6 članova obitelji i čak 1 TB po korisniku – sve to uz naprednu sigurnost, podršku i mogućnost uporabe na više računala, odnosno operativnih sustava. OneDrive kompatibilan je s Googleovim Androidom i Appleovim iOS-om.

Google Drive

Uvijek izdašni Google ponudit će vam besplatnu pohranu prvih 15 GB podataka. S obzirom na to da je Android najzastupljeniji operativni sustav na mobitelima, Google Drive nameće se kao idealan servis za pohranu fotografija i videa. U potpunosti je implementiran u Android sustav, što omogućuje vrlo jednostavno i intuitivno upravljanje. Svakako vrijedi spomenuti Google Photos, izvrsnu aplikaciju za pohranu multimedijskih sadržaja s vrlo moćnom tražilicom. Tražite li fotke iz zoo vrta, upišite zoo i rezultati će vas zasigurno iznenaditi svojom preciznošću. Google Drive dolazi i u verzijama za Mac, PC i iOS.

iCloud

Ono što je Google Drive za Androidaše, to je iCloud za Appleovce. Ugrađen u svaki Apple uređaj, iCloud omogućuje besplatnu pohranu do 5 GB podataka i fantastično jednostavnu razmjenu unutar Apple zajednice. Usto, iCloud omogućuje sinkronizaciju brojnih aplikacija povezanih s korisničkim računom poput mail servisa, kalendara, liste kontakata i slično. Pouzdan i siguran, iCloud također nudi razne opcije pretplate, pa tako, primjerice, 50 GB prostora košta 0,99 $ mjesečno.

Dropbox

Iako u startu nudi samo 2 GB besplatnog prostora, Dropbox je i dalje jedno od najpopularnijih imena, ako ne i sinonim za pohranu podataka “u oblaku”. Početni besplatni prostor može se povećati putem preporuka drugim korisnicima, ali i drugim aktivnostima i akcijama. Ono što Dropbox čini popularnim je izvrsna integracija u Windowse, Android i iOS. Želite li ga plaćati, na raspolaganju su vam opcije od 1 TB, 2 TB ili opcija s neograničenim prostorom za pohranu.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber