Najbolji (i besplatni) servisi za pohranu podataka “u oblaku”

Čuvati fotografije, video zapise i ostale podatke “u oblaku” danas nije stvar mode ili prestiža, nego jednostavna i korisna opcija koja će vam omogućiti brojne prednosti. Osim sigurnosti koju garantiraju imena poznatih cloud servisa poput Googlea i Applea, ogromna prednost je i to što im možete pristupiti s bilo kojeg mjesta i uređaja želite – jedino je bitno da imate brz internetski pristup.

Pohrana u oblaku

I besplatno može biti dovoljno

Kako bi privukli što više korisnika, cloud servisi redovito nude i opciju besplatne pohrane ograničenu na određen iznos gigabajta. Ako ćete pohranjivati tekstualne dokumente, bit će vam sasvim dovoljno i 2 GB, što je ujedno i najmanja početna vrijednost ponuđenog besplatnog prostora.

Više servisa – više prostora

No, ako često fotkate i snimate video, trebat će vam pojačanje od, primjerice, 5 GB. Toliko u startu nude Apple i Microsoft, što nije loše, ali neće dugo potrajati. Google Drive s 15 GB već je pristojna opcija, ali samo ako niste ljubitelj video zapisa. Naravno, svaki od servisa nudi i povećanje prostora za pohranu uz plaćanje, a možete i iskoristiti više besplatnih servisa i tako “nabildati” besplatni prostor. Kao prvu opciju, najbolje je imati cloud servis sâmog proizvođača operativnog sustava.

Microsoft OneDrive

Koristite li Windowse, Microsoftov OneDrive idealan je izbor. U besplatnoj verziji dobit ćete 5 GB prostora za pohranu, a ako trebate više, postoji niz opcija. Pretplatite li se Microsoftov Office 365, dobivate licencu za 6 članova obitelji i čak 1 TB po korisniku – sve to uz naprednu sigurnost, podršku i mogućnost uporabe na više računala, odnosno operativnih sustava. OneDrive kompatibilan je s Googleovim Androidom i Appleovim iOS-om.

Google Drive

Uvijek izdašni Google ponudit će vam besplatnu pohranu prvih 15 GB podataka. S obzirom na to da je Android najzastupljeniji operativni sustav na mobitelima, Google Drive nameće se kao idealan servis za pohranu fotografija i videa. U potpunosti je implementiran u Android sustav, što omogućuje vrlo jednostavno i intuitivno upravljanje. Svakako vrijedi spomenuti Google Photos, izvrsnu aplikaciju za pohranu multimedijskih sadržaja s vrlo moćnom tražilicom. Tražite li fotke iz zoo vrta, upišite zoo i rezultati će vas zasigurno iznenaditi svojom preciznošću. Google Drive dolazi i u verzijama za Mac, PC i iOS.

iCloud

Ono što je Google Drive za Androidaše, to je iCloud za Appleovce. Ugrađen u svaki Apple uređaj, iCloud omogućuje besplatnu pohranu do 5 GB podataka i fantastično jednostavnu razmjenu unutar Apple zajednice. Usto, iCloud omogućuje sinkronizaciju brojnih aplikacija povezanih s korisničkim računom poput mail servisa, kalendara, liste kontakata i slično. Pouzdan i siguran, iCloud također nudi razne opcije pretplate, pa tako, primjerice, 50 GB prostora košta 0,99 $ mjesečno.

Dropbox

Iako u startu nudi samo 2 GB besplatnog prostora, Dropbox je i dalje jedno od najpopularnijih imena, ako ne i sinonim za pohranu podataka “u oblaku”. Početni besplatni prostor može se povećati putem preporuka drugim korisnicima, ali i drugim aktivnostima i akcijama. Ono što Dropbox čini popularnim je izvrsna integracija u Windowse, Android i iOS. Želite li ga plaćati, na raspolaganju su vam opcije od 1 TB, 2 TB ili opcija s neograničenim prostorom za pohranu.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber