Najbolji (i besplatni) servisi za pohranu podataka “u oblaku”

Čuvati fotografije, video zapise i ostale podatke “u oblaku” danas nije stvar mode ili prestiža, nego jednostavna i korisna opcija koja će vam omogućiti brojne prednosti. Osim sigurnosti koju garantiraju imena poznatih cloud servisa poput Googlea i Applea, ogromna prednost je i to što im možete pristupiti s bilo kojeg mjesta i uređaja želite – jedino je bitno da imate brz internetski pristup.

Pohrana u oblaku

I besplatno može biti dovoljno

Kako bi privukli što više korisnika, cloud servisi redovito nude i opciju besplatne pohrane ograničenu na određen iznos gigabajta. Ako ćete pohranjivati tekstualne dokumente, bit će vam sasvim dovoljno i 2 GB, što je ujedno i najmanja početna vrijednost ponuđenog besplatnog prostora.

Više servisa – više prostora

No, ako često fotkate i snimate video, trebat će vam pojačanje od, primjerice, 5 GB. Toliko u startu nude Apple i Microsoft, što nije loše, ali neće dugo potrajati. Google Drive s 15 GB već je pristojna opcija, ali samo ako niste ljubitelj video zapisa. Naravno, svaki od servisa nudi i povećanje prostora za pohranu uz plaćanje, a možete i iskoristiti više besplatnih servisa i tako “nabildati” besplatni prostor. Kao prvu opciju, najbolje je imati cloud servis sâmog proizvođača operativnog sustava.

Microsoft OneDrive

Koristite li Windowse, Microsoftov OneDrive idealan je izbor. U besplatnoj verziji dobit ćete 5 GB prostora za pohranu, a ako trebate više, postoji niz opcija. Pretplatite li se Microsoftov Office 365, dobivate licencu za 6 članova obitelji i čak 1 TB po korisniku – sve to uz naprednu sigurnost, podršku i mogućnost uporabe na više računala, odnosno operativnih sustava. OneDrive kompatibilan je s Googleovim Androidom i Appleovim iOS-om.

Google Drive

Uvijek izdašni Google ponudit će vam besplatnu pohranu prvih 15 GB podataka. S obzirom na to da je Android najzastupljeniji operativni sustav na mobitelima, Google Drive nameće se kao idealan servis za pohranu fotografija i videa. U potpunosti je implementiran u Android sustav, što omogućuje vrlo jednostavno i intuitivno upravljanje. Svakako vrijedi spomenuti Google Photos, izvrsnu aplikaciju za pohranu multimedijskih sadržaja s vrlo moćnom tražilicom. Tražite li fotke iz zoo vrta, upišite zoo i rezultati će vas zasigurno iznenaditi svojom preciznošću. Google Drive dolazi i u verzijama za Mac, PC i iOS.

iCloud

Ono što je Google Drive za Androidaše, to je iCloud za Appleovce. Ugrađen u svaki Apple uređaj, iCloud omogućuje besplatnu pohranu do 5 GB podataka i fantastično jednostavnu razmjenu unutar Apple zajednice. Usto, iCloud omogućuje sinkronizaciju brojnih aplikacija povezanih s korisničkim računom poput mail servisa, kalendara, liste kontakata i slično. Pouzdan i siguran, iCloud također nudi razne opcije pretplate, pa tako, primjerice, 50 GB prostora košta 0,99 $ mjesečno.

Dropbox

Iako u startu nudi samo 2 GB besplatnog prostora, Dropbox je i dalje jedno od najpopularnijih imena, ako ne i sinonim za pohranu podataka “u oblaku”. Početni besplatni prostor može se povećati putem preporuka drugim korisnicima, ali i drugim aktivnostima i akcijama. Ono što Dropbox čini popularnim je izvrsna integracija u Windowse, Android i iOS. Želite li ga plaćati, na raspolaganju su vam opcije od 1 TB, 2 TB ili opcija s neograničenim prostorom za pohranu.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber