fbpx

7 mobitela s najboljom kamerom

Kada se informiramo o specifikacijama mobitela i odlučujemo o kupnji novog, često gledamo koji su mobiteli s najboljom kamerom. Budući da puno fotografiramo i da je mobitel praktičniji od velikog fotoaparata, logično je da nam je bitna najbolja kamera na mobitelu. Upravo iz tog razloga u nastavku donosimo popis 7 mobitela iz 2021. godine koji se mogu pohvaliti s odličnom kamerom. Ako ste zaljubljenik u fotografiju i upravo tražite novi mobitel, nadamo se da će vam ova lista skratiti vrijeme koje provodite razmišljajući o najboljoj kameri.

Mobiteli s najboljom kamerom:

1. Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra poseban je zbog vrhunskog zooma i predivnog dizajna kamere te radi sve što vam treba. Krasi ga širokokutna kamera od 108 MP, ultraširoka kamera od 12 MP i dvije telefoto kamere. Obje imaju 10 MP, no jedna omogućuje trostrukti optički zoom, dok druga omogućuje deseterostruki zoom. Budući da su rezultati impresivni kao i brojke, ovakvo zumiranje kamere na Samsung mobitelima je svakako najbolje dosad. Znači, ako na fotografiji želite istaknuti najsitnije detalje, zoom na ovom modelu će to učiniti najpreciznije. Uz navedeno, prednja kamera od 40 MP uključuje i 4K snimanje, dvostruke kamere za umjetničke slike i super fokus. Također, ovaj model sadrži i brojne softverske trikove koji vam omogućuju još veću kreativnost pri uređivanju svojih fotografija.

2. iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max s trostrukom prednjom kamerom je trenutno najbolji iPhone za fotografiranje, a nalazi se i pri vrhu popisa kao jedan od najboljih telefona s fotoaparatima na svijetu. Uključuje širokokutnu kameru od 12 MP, telefoto kameru od 12 MP (s optičkim zoomom od 2,5x) i ultraširoku kameru od 12 MP. Uz to obuhvaća i LiDAR skener koji omogućuje snimanje portreta u noćnom načinu rada. Ovaj iPhone upravo s noći, tj. sa slabim osvjetljenjem nema problema kao većina pametnih telefona, i to najviše zahvaljujući velikom senzoru koji može podnijeti puno svjetla. Noćni način rada također možete upotrebljavati s glavnim i širokim senzorom, tako da niste ograničeni na vrste fotografija koje možete snimati u noćnim uvjetima.

3. Huawei Mate 40 Pro

Možda ste iznenađeni s time što je Huawei Mate 40 Pro na ovom popisu, no to je vrlo vjerojatno iz razloga što ima određena ograničenja za aplikacije (pristup Google Play Storeu) što nema nikakve veze s kamerom. Kada se osvrnemo na samu kameru, ona je zaista odlična te nudi najbolji cjeloviti paket. Ovaj model ima glavnu kameru od 50 MP, periskopsku od 12 MP (s peterostrukim optičkim zoomom) i ultraširoku od 20 MP, a dodatan je plus brzo fokusiranje. Kamera je sjajna za gotovo svaku vrstu fotografije – od portreta, širokih pejzaža, zumiranih fotografija do objekata iz blizine. Čak izvrsno radi u uvjetima slabog osvjetljenja.

4. Xiaomi Mi 11 Ultra

Ako se fokusiramo samo na hardver, Xiaomi Mi 11 Ultra ima sve što je potrebno kako bi postao mobitel s najboljom kamerom. Ovaj model krasi najveći senzor ikad viđen na pametnom telefonu, približavajući se veličini senzora od 1 inča koji možemo vidjeti samo na određenim fotoaparatima. Rezultati takvog iznimnog senzora su fotografije s dubinskom oštrinom i fantastične fotografske mogućnosti. Od tri kamere na stražnjoj strani, svaka ima rezoluciju oko 50 MP pa ako dosta zumirate, nećete kompromitirati kvalitetu fotografija. Na ovom se modelu na stražnjoj kameri također nalazi drugi zaslon s kojim možete snimati selfieje.

5. OnePlus 9 Pro

Opremljen s glavnom kamerom od 48 MP s prilagođenim Sonyjevim senzorom, OnePlus 9 Pro će vam super poslužiti za fotografiju u izazovnom osvjetljenju koju kasnije nećete morati dodatno uređivati. Ovaj posebni senzor sposoban je zabilježiti ono što većina profesionalnih fotoaparata ne može, a to je izuzetno visoka brzina snimanja od 4K kadra do 120 sličica u sekundi. Uz to, krasi ga i ultraširoka rezolucija široke kamere koja može snimati krajolike u rezoluciji od 50 MP i snimke izbliza zahvaljujući autofokusu (što je vrlo rijetka pojava na širokim kamerama). Uz navedeno, ovaj model ima i telefoto kameru od 8 MP i monokromatsku od 2 MP za pojačavanje crno-bijelih snimaka.

6. Google Pixel 5

Google Pixel 5 nije jedan od onih mobitela koji oduševljavaju impresivnim brojkama, no pri dobrom je osvjetljenju idealan za snimanje oštrih slika s jakom paletom boja s kojih uhvati sve precizne boje i najsitnije detalje na fotografiji. Uz to ima i niz ugrađenih alata za uređivanje fotografija, a softverske značajke (kao što je npr. Portrait Light) omogućuju uvjerljivo uljepšavanje lica i drugih predmeta. Ovaj model krase dvije stražnje leće, tj. glavna kamera od 12,2 MP i ultraširoka kamera od 16 MP.

7. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra još je jedan Samsung na listi koji se može pohvaliti s odličnim specifikacijama. Konkretno mislimo na njegovu telefoto kameru od 12 MP s peterostrukim optičkim zoomom i 50x digitalnim zoomom. Osim telefoto kamere, glavnu kameru od 108 MP i ultraširoku od 12 MP također krasi dobra izvedba. Kamera na ovom modelu je vrlo jednostavna za upotrebu, a posjeduje i dodatke poput “Single Take” načina koji istodobno može snimati više fotografija i videozapisa koristeći razne leće i načine rada što povećava šanse za okidanje super fotografije.

Stigli smo do kraja popisa na kojem su mjesta zauzeli svi mobiteli s najboljom kamerom. Naravno, odabir najboljeg ovisi o potrebama svake osobe. Ako mislite da najbolja kamera na mobitelu nije uvrštena u ovaj popis, svakako nam javite svoje mišljenje u komentarima.

Ako već imate mobitel s kamerom s kojom ste zadovoljni, želimo vam puno odlično uhvaćenih trenutaka i lijepih fotografija! 🙂

Razmišljate o novoj mobilnoj tarifi?

Ako vam možda treba nova mobilna tarifa, slobodno se javite našim Kompare stručnjacima koji će od ponuda svih velikih nacionalnih teleoperatora sigurno pronaći najbolju za vas, u skladu s vašim željama i potrebama.

Za sva vaša pitanja dostupni smo na kontakt broj 01 555 0666 od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati ili subotom od 10 do 14 sati.