Mijenjate prebivalište? Ne zaboravite na novu prometnu dozvolu

Ako ste radi novog posla, želje za velikom promjenom ili nekog trećeg razloga promijenili prebivalište, u roku od 15 dana morate promijeniti osobne isprave. Na tom putu trebat će vam strpljenja i živaca, a jedna od isprava na koju se najčešće zaboravlja je prometna dozvola.

Prometna-dozvola

Ne trebate na policiju

No, imamo dobre vijesti. Čitavu proceduru moguće je obaviti bez potrebe za odlaskom u policijsku postaju, a samim tim i bez potrebe za dugim čekanjem u redovima, odlascima po državne biljege ili uplatama koje ne možete obaviti na licu mjesta.

Sve obavljate u STP-u

Po novu prometnu dozvolu i registracijske pločice otići ćete u bilo koju stanicu za tehnički pregled. Postupak je moguće započeti nakon što se prijavite na novo prebivalište jer će vam biti potreban dokaz o prebivalištu. Ako ste se preselili unutar istog registracijskog područja, nećete čak niti morati mijenjati registracijske oznake.

Provjerite registracijsko područje

Primjera radi, ako selite iz Rijeke na Krk, neće vam trebati nove pločice. Popis registarskih oznaka dostupan je u pdf formatu na stranicama Hrvatskog autokluba. Naravno, ako selite u drugo registracijsko područje, primjerice iz Rijeke u Pulu, potrebno je promijeniti i registracijske pločice.

Najavite potrebu za pločicama

Nije zgorega najaviti se u stanicu za tehnički pregled u novom prebivalištu, s obzirom na to da je ipak potrebno određeno vrijeme da vaše nove registarske pločice doputuju u novu destinaciju. Rok za dostavu je mjesec dana, ali najčešće je riječ o bržoj dostavi, u prosjeku oko tjedan dana.

Jednostavno, ali ne i besplatno

Iako je postupak prilično jednostavan i svodi se na odlazak u stanicu za tehnički pregled, nažalost nije besplatan. Kako biste dobili novu prometnu dozvolu, morate odjaviti vozilo s prethodnog registracijskog područja i prijaviti ga u novo. Odjava vozila košta 14,35 kuna. Tu je i trošak izdavanja registarskih pločica od 17,24 kune, ali najviše ćete morati izdvojiti za novu prometnu dozvolu, 51,72 kune. Na sve cijene potrebno je obračunati PDV.

 

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber