Mi na put, lopovi u kuću

Bliži se vrijeme godišnjih odmora. Neki od nas odlučit će se za putovanje. Oni ‘snalažljivi’ bacit će se na ‘posao’ i posjećivati njihove kuće i stanove. Mnogi od nas smatraju da se provale dešavaju nekom drugome, da se kod nas nema što ukrasti, da su nam stvari osigurane pa smo bezbrižni ili da iskusne meštre provalnike ništa i nitko ne može spriječiti u njihovoj raboti.

Ne kaže se uzalud – prilika čini lopova.

U vremenima kad se svatko snalazi kako najbolje zna, provalnici više nisu samo ‘profesionalci’, nego amateri koji će provaliti i zbog manje financijske koristi. Svojim odgovornim ponašanjem možemo im otežati ili onemogućiti posao. Jer, osim imovinske štete kod provale, važan je i psihološki faktor – žrtve provalnih krađa često se dugo vremena nakon provale više ne osjećaju sigurno u svom domu. Podsjećamo vas na najvažnije smjernice koje možete poduzeti kako biste izbjegli provalu u vašu nekretninu.

1. Budite diskretni: ne mora cijela ulica znati da putujete, kamo putujete ili koliko dugo ćete izbivati. Ovo se odnosi i na društvene mreže – oduprite se porivu da svima najavite svoje putovanje. Dovoljno je da to priopćite najbližim susjedima ili rođacima u koje imate povjerenja i zamolite ih za diskreciju. Vijesti se brzo šire, a takve informacije znače priliku za provalnike.

2. Oslonite se na susjedsku solidarnost: jednako loše ćete napraviti ako umjesto da razglasite cijeloj ulici, ne kažete nikome kamo idete i da vas neko vrijeme neće biti. Naime, dobro je u određenoj mjeri osloniti se na nadzor susjeda. Oni u vašoj blizini borave svaki dan i najbolje će uočiti nepoznate osobe ili bilo kakve sumnjive promjene u vašoj okolini. Uzvratite ovu uslugu kada susjedima to bude potrebno.

3. Dragocjenostima je mjesto u sefu: imate li u stanu novac, nakit ili bilo kakve dragocjenosti, pohranite ih privremeno na čuvanje u sef. Primjerice, cijena tromjesečnog najma sefa u bankama kreće se već od 300 kuna. Također, ako već niste, osigurajte sve stvari kućanstva. Više o tome pročitajte ovdje.

4. Obilazak stana: ključeve od stana, kuće ili ostalih nusprostorija dajte rođaku ili susjedu kojem vjerujete. Neka jednom dnevno obiđe stan, upali svjetlo, digne rolete, isprazni poštanski sandučić, zalije cvijeće… ključeve nikada ne ostavljajte ispod otirača, u grmu cvijeća, na prozorskoj dasci ili slično.

5. Alarm i video nadzor: živite li u posebno rizičnom području gdje su provalne krađe učestale, razmislite o ugradnji alarmnog sustava. Svakako uložite novac u kvalitetna protuprovalna vrata.

6. Kad se zlo dogodi: ništa ne dirajte i odmah prijavite provalu policiji na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Također, provalu prijavite i osiguravajućoj kući kod koje ste nekretninu osigurali.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber