Lijek za alergije – tablete ili trave?

Počinje pokojim kihanjem, nos krene polako curiti, ali istovremeno se i začepi tako da brisanju nosa nema kraja – ne bi vam pomoglo ni da stavite tampone u nos. Kihanje postaje sve jače, osoba ima osjećaj kao da teže dolazi do zraka i da ne može duboko udahnuti jer će se ugušiti što postaje sve naglašenije prema vrhuncu alergijskog napadaja. U međuvremenu oči sve više suze i teško je gledati, a grlo peče od količine zraka koja stalno prolazi dišnim putevima. Organizam pati i postaje sve umorniji kako je napadaj jači pa nije rijetko da osobe nakon alergijske epizode padaju s nogu od umora i odmah zaspu.

Alergije FB


Zvuči grozno, je l’da? Ovakav scenarij proživljavaju svi oni koji imaju alergiju s reakcijom u dišnim putevima. Ima mnogo popularnih načina rješavanja alergije, a među njima su posebno inventivne one alternativne. Od toga da će akupunturne igle postepeno izbiti alergiju, pijenje ‘finog’ gorkog čaja od koprive, korištenje ulja crnog kima ili miješanje još gorkijeg zelenog praha indijske biljke Neem u toplim tekućinama dugoročno riješiti alergiju nema prevelike nade. Koncepti poput ispiranja nosa, inhaliranja vodenih para s esencijalnim uljima lavande, limuna ili čajevca, te herbalnih sprejeva mogu djelovati dobro u trenutku alergijskog napadaja, no time se ne gradi imunitet za buduće epizode.

Farmaceutski lijekovi nisu savršena metoda, ali većina alergičara će vam reći da ne mogu zamisliti život u sezoni alergija bez njih. Mora ih se konstantno uzimati, neki od njih imaju i lagane nuspojave, ali djeluju. Na listi ‘najpopularnijih’ antihistaminika nalaze Aerius, Allegra, Belodin, Claritin, Decortin, Nasonex i Telfast. ‘Iskusni’ alergičari zasigurno mogu iskomentirati svaki od tih lijekova jer su ih vjerojatno sve i probali tijekom svog ‘alergijskog vijeka’, tražeći rješenje za muku kroz koju prolaze godinu za godinom.

Bez dopunskog osiguranja, lijekovi nisu jeftini  za redovitu upotrebu tijekom sezona alergija, što je zapravo pola godine. Zaštita imuniteta košta poprilične novce.
Ukoliko imate problem s alergijama, pomozite si i smanjite troškove ugovaranjem dopunskog osiguranja online na kompare.hr

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber