Kamera za snimanje vožnje jamči vam sigurnost, evo kako

Kamera za snimanje vožnje odlična je za “zlu ne trebalo” situacije u, recimo, prometnoj nesreći. Evo zašto bi je trebalo imati.

kamera za snimanje vožnje

Kamera za snimanje vožnje i privatnost

Ako se odlučite na kameru za snimanje vožnje, trebate znati da ono što snimite ne smijete prikazivati na YouTubeu i sličnim video servisima. Videe koje ste snimili nije dopušteno prikazivati čak ni na društvenim mrežama.

Razlog toj zabrani je zaštita privatnosti ostalih sudionika u prometu. U teoriji, od svakog tko je na snimci trebali biste tražiti dopuštenje za javno prikazivanje.

Kamera vam je dokaz iz prve ruke

U situacijama kao što je prometna nesreća postojanje video zapisa najobjektivniji je i najpouzdaniji dokaz. Uslijed šoka naše sjećanje, kao i sjećanje ostalih svjedoka, može biti vrlo nepouzdano.

S druge strane, sudski procesi mogu vam oduzeti puno vremena i novca. Sve to bez puno garancije da će biti presuđeno u vašu korist. Stoga, raspolagati dodatnim dokazima svakako nije na odmet.

Kamerom pobijedite i nesavjesne vozače

Gotovo da ne postoji vozač koji se najmanje jednom nije susreo s nesavjesnim vozačima. Prepoznat ćete ih po tomu što pretječu pod svaku cijenu, ulaze u škare, ne poštuju prednost, divljački trube i slično. Ugrožavanje tuđih života u prometu dio je njihove svakodnevice.

Snimke, kao što smo već spomenuli, mogu poslužiti kao dokaz, a kamera snima promet od onog trenutka kada uključite vozilo. Ako ste imali neposredno iskustvo s nesavjesnim vozačem, možda ćete poželjeti i da policija vidi snimku.

U svakom ćete trenu znati gdje vam je auto

Neki modeli kamera dolaze s ugrađenim GPS-om. Koriste li vaše vozilo djeca, u svakom ćete trenutku znati gdje su. Usto, možete provjeriti kakvi su za upravljačem vozila i dati im savjet kako da budu bolji vozači.

Imate li običaj posuditi vozilo prijatelju, susjedu ili članu rodbine, vidjet ćete gdje ga je vozio. Baš kao što ćete vidjeti i kuda je sve išao vaš omiljeni automehaničar kada ste automobil ostavili na servisu.

parkirni-senzori
Kamera vam može pomoći otkriti i tko je, recimo, oštetio vaš auto dok je bio na parkingu.

Kamera za snimanje vožnje tu je za uspomene

Nema nikakve dvojbe o tome da je Hrvatska prekrasna zemlja, a svako putovanje doživljaj za sebe. Želite li ponovno proživjeti svaki svoj godišnji odmor ili spontano putovanje, uz kameru za snimanje vožnje to će vam biti jednostavno.

Zahvaljujući aplikacijama za montažu, možete postati redatelj pa ubaciti kratke isječke s putovanja i tako svoj video uradak učiniti mnogo atraktivnijim. Naravno, ništa od toga neće osvanuti na društvenim mrežama, ali za vašu dušu će biti dovoljno.

Odlična vam je pomoć i kod parkinga

Kamere za snimanje vožnje najčešće se instaliraju ispred retrovizora. Iako imaju bateriju, valja imati na umu da im je potrebno i napajanje, obično kroz 12 V utičnicu za upaljače za cigarete u automobilu. Instalacija ne bi trebala biti komplicirana jer u većini slučajeva najteži dio je provlačenje kabla za struju.

Uz sve navedeno, kamere vam mogu poslužiti i za sigurniji boravak automobila na parkingu. Postoje modeli koji će početi snimanje ako osjete pokret pa ćete moći vidjeti tko vam je ogrebao automobil na parkingu.

Jednako tako, postoje i modeli sa stražnjim kamerama i dovoljno velikim zaslonom da vam posluže kao pomoć pri parkiranju u rikverc.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber