Kako zaštititi mobitel od vrućine

Paklene su vrućine već krenule, a mobitel uvijek imamo uz sebe pa je aktualno pitanje kako ga zaštititi od visokih ljetnih temperatura. S obzirom na to da je zagrijavanje mobitela neizbježno (pogotovo tijekom ljeta), treba voditi brigu o tome kako to možemo izbjeći.

Upravo za pametne telefone velike vrućine mogu biti kobne pa vam zato u nastavku donosimo 5 savjeta za zaštitu mobitela od toplinskog udara.

1. Sklonite mobitel sa sunca

Dok su vani visoke temperature, najbolje bi bilo da mobitel uopće nemate sa sobom. Naime, za vrijeme vrućina može stradati elektronika uređaja, no mobiteli vas mogu i “upozoriti” kada im je prevruće, najčešće na način da se sami isključe kako bi spriječili nastanak štete. Također, na zagrijavanje mobitela ne utječe samo vrućina, već i korištenje aplikacija za igranje igara, slušanje glazbe ili gledanje videa što dodatno usporava rad. Znači, rad na mobitelu vani tijekom paklenih vrućina nikako ne preporučujemo. Ako mobitel sklonite na vrijeme, ne morate se brinuti oko šteta koje bi mogao pretrpjeti. Ako ga ipak koristite vani, prestanite s radom kada primijetite da se previše zagrijao.

2. Ne punite ga vani

Punjenje mobitela vani nikako nije pametno. Ako ga punite dok je direktno izložen suncu, odmah prestanite jer se uz sunčevu svjetlost i punjenje samo dodatno zagrijava. Ako baterija dođe do kritične temperature, može doći i do eksplozije. Također, nije ga dobro puniti ni u hladu, tako da to svakako imajte na umu. Prije nego što odlazite iz kuće/stana, pobrinite se da prije napunite svoj mobitel kako to ne biste trebali raditi vani.

3. Ne držite mobitel u džepu ni u futroli

Držanje mobitela u džepu se ne preporučuje ni tijekom zime, a pogotovo ljeti. Kada je uređaj preblizu tijelu, preuzima toplinu samog tijela što usporava njegovo hlađenje. Najpametnije je mobitel držati što dalje od tijela. Također, za vrijeme ljetnih dana češće izvadite svoj pametni telefon iz zaštitne futrole i dajte mu priliku za rashlađivanje, pogotovo ako je futrola kožna jer ista u velikoj mjeri zadržava toplinu.

4. Smanjite broj otvorenih aplikacija

Što više aplikacija imate otvoreno, to će procesori napornije raditi. Naravno, procesori su osjetljivi na vrućinu pa će, ako su mobiteli vani, biti i sporiji zbog smanjenja potrošnje energije kako bi spriječili dodatno zagrijavanje. Ako imate uključen GPS, pozadinsko svjetlo ekrana ili mobilni internet, mobitel će biti sve topliji pa svakako isključite te postavke, ako ga baš morate koristiti vani. Također, smanjite broj aplikacija koje rade koliko god možete i pripazite na one koje se pokreću automatski.

5. Provjeravajte temperaturu mobitela

U današnjem svijetu postoje aplikacije za sve pa svakako bacite pogled na aplikacije za praćenje temperature vašeg mobitela. Ako ga nerijetko koristite vani, takva će vam aplikacija sigurno pomoći u nadzoru i pravovremenim reakcijama, kad se pojavi potreba za time. Kada primijetite da se mobitel previše zagrijao, ugasite ga na neko vrijeme i ostavite na sobnoj temperaturi da se postupno ohladi.

Ako sve ove savjete već primjenjujete, procesor i baterija mobitela će vam biti jako zahvalni te će u konačnici i duže trajati.

Ako se pripremate za godišnji odmor i želite saznati imate li trenutno najbolju ili najpovoljniju opciju mobilnog interneta ili mobilne tarife, obratite se Kompare stručnjacima. Od ponuda svih velikih nacionalnih teleoperatora sigurno će vam pronaći najbolju, u skladu s vašim željama i potrebama.

Za sva vaša pitanja dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati i subotom od 10 do 14 sati na kontakt broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber