Kako odlediti stakla na autu

zaleđena stakla na autu

Kada temperature padnu ispod nule, osim hladnog automobila ujutro će vas sigurno dočekati i zaleđena stakla na autu. Odleđivanje i čišćenje oduzima vrijeme i nespretno je, a ako to radite krivo možete oštetiti staklo.

U nastavku teksta saznajte kako odlediti stakla na autu.

Strugač za led = najbolje rješenje

Kako odlediti stakla na autu? Jednostavno – strugačem za led. Strugač za led s razlogom ima rebrastu strukturu, no svejedno pripazite da grubim pokretima ne oštetite staklo. Ako je naslaga leda jako debela, prvo sastružite led u kutovima i zatim krenite prema sredini. Ako pri ruci nemate strugač za led, poslužit će i kreditna kartica, ali budite jako oprezni.

Pojačajte grijanje na maksimum

Grijanje iznutra pomoći će vam za lakše odleđivanje stakla. Grijanje pojačajte, a ventilatore smanjite te ih usmjerite prema vjetrobranskom staklu. Važno je da ventilatore namjestite na slabo puhanje jer postoji mogućnost pucanja stakla zbog razlike u temperaturi.

Ocat i voda, karton ili kuhinjska folija

Ako ste večer prije najavljenih minusa shvatili da kod kuće nemate sredstvo za odleđivanje, možete ga napraviti sami. Najuspješnija je kombinacija sprej napravljen od jednake količine vode i octa. Ocat je djelotvoran jer će blago izjesti led, a pritom neće oštetiti staklo. Pošpricajte otopinu na stakla i pazite da pritom ne dotičete okolne metalne dijelove koji bi mogli zahrđati.

Još jedno jednostavno i praktično rješenje je karton. Stavite li ga pravilno preko cijelog stakla, ona ujutro neće biti zaleđena. Također, obična prozirna folija je navodno jednako učinkovita. Položite ju preko stakla, a ujutro samo odlijepite.

Što baš nikada ne smijete raditi

Zaleđena stakla nikako ne pokušavajte odleđivati vrućom vodom. Ako to već namjeravate raditi vodom, ona treba biti mlaka i treba je nanijeti krpom. Međutim, teško ćete pogoditi idealnu temperaturu pa vam vodu ne preporučujemo kao primarno sredstvo za odleđivanje.

Dok su stakla zaleđena, nemojte paliti brisače. Osim što postoje velike šanse da ćete ih oštetiti jer su zalijepljeni slojem leda, njihovim grebanjem možete oštetiti i staklo.

Također, izbjegavajte oštre predmete za struganje leda.

Bliži vam se istek registracije auta?

Ako vam treba nova polica za auto osiguranje, na kompare.hr ćete sigurno pronaći najbolju opciju te pritom uštedjeti vrijeme i novac.

Kompareovci će za vas usporediti ponude svih osiguravajućih kuća, objasniti vam sva pokrića i odgovoriti na sva pitanja koja vas zanimaju.

Za sve upite smo vam na raspolaganju radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati – na broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber