fbpx

Kako do najbolje telekom usluge putem kompare.hr servisa

Svaki put kada na kompare.hr zatražite našu uslugu i ostavite broj telefona, nazvat ćemo vas besplatno i bez obaveze. Ne zato što vam želimo oduzimati vrijeme, nego zato što vam ga želimo uštedjeti. Umjesto da sami gubite sate i dane, novac i živce kako biste pronašli najbolji paket telekom usluga, kompareovci to rade za vas.

Kompare tim

Istražimo vaše potrebe, složimo najbolju ponudu

Naši savjeti i preporuke su objektivni jer surađujemo sa svim nacionalnim teleoperaterima, ali radimo za vas. Iz prve ruke znamo stvarno stanje na tržištu. Najbolju ponudu za vas pronalazimo tako što prvo utvrdimo vaše stvarne potrebe:

* Koristite li i koliko fiksni telefonski priključak

* Koji su vam najdraži TV programi

* Na koji način koristite internet i koja brzina vam je optimalna

* Koji mjesečni budžet vam je idealan

* Kakvo je realno stanje dostupnosti usluga na vašoj adresi

Svi detalji putem maila

Nakon što zajedničkim snagama utvrdimo potrebe, ponudu sa svim potrebnim detaljima dostavljamo na vašu e-mail adresu. Kada se odlučite za određeni paket, ugovarate ga sa svojim Kompare savjetnikom putem telefona. Savjetnik se nakon toga pobrine da vam operater u zakonskom roku omogući ugovorenu uslugu.

Jedinstvene ponude

Postupak je prilično jednostavan i naravno da ga možete obaviti i sami, no nekoliko je razloga zbog kojih vam je isplativije prepustiti ga nama. Prije svega,  s velikim teleoperaterima u Hrvatskoj ispregovarali smo posebne ponude koje nisu dostupne u poslovnici operatera ili na nekom drugom kanalu. Riječ je o ponudama koje se mogu ugovoriti isključivo putem Kompare servisa.

Neke od njih razlikuju se po cijeni, a neke po ponuđenom sadržaju.

Šuma informacija

U kompare.hr trenutno na raspolaganju imamo više od 150 različitih ponuda. To je svojevrsna garancija da ćete, nakon što utvrdimo vaše potrebe, doista dobiti optimalnu ponudu i, u konačnici, uslugu. No, s obzirom na to da svaki teleoperater za neku uslugu ima 10 i više kombinacija, prosječan korisnik teško se snalazi u tom moru detalja.

Primjera radi, za samostalni (fiksni internet) jedan ponuđač u prosjeku ima od 3 do 6 ponuda koje se razlikuju po cijeni, brzini i drugim detaljima. Kako vas ne bismo dodatno zbunjivali, na kompare.hr stranicama prikazujemo samo dio ponuda svakog ponuđača. Tek nakon što s vama porazgovaraju, naši prodajni savjetnici pronaći će najbolju opciju.

Detaljne provjere dostupnosti

Mnogo je faktora koje utječu na dostupnost usluga i raspon brzine interneta. Na brzinu utječe tip infrastrukture i udaljenost od iste, ali i usluge koje se koriste. Ako uz internet želite koristiti i TV, brzina interneta će se automatski smanjiti. U reklamama, čak i na službenim stranicama teleoperatera, komunicira se brzina od 20 do 50 ili do 100 Mbit/s i slično. U praksi, postoje razlike, a o njima vas možemo informirati jer kroz interne servise provjeravamo parice, brzine i ostale dostupne detalje.

Bez obilazaka šaltera 

Zamislite koliko bi vam vremena trebalo za telefonski poziv ili obilazak baš svake poslovnice operatera kako biste provjerili koja će biti stvarna brzina, cijena, točni TV programi ili koliko besplatnih minuta će na kraju biti uključeno u paket? Situacija postaje još kompliciranija ako tomu pribrojimo pogodnosti koje manje-više nude svi operateri kad želite spojiti fiksne i mobilne usluge u jedno.

Moguće poteškoće

Dostupnost određenog operatera ovisi o infrastrukturi (bakar, optika, kabel). Promatrano teritorijalno, većina Hrvatske još uvijek je na bakru, tehnički najmanje naprednoj opciji. Upravo zbog bakrenih parica moguće su sljedeće komplikacije:

* Susjedi u istoj ulici imaju velike razlike u brzini interneta (brži je kod onih bliže centrali)

* Usluga je dostupna samo u jednom dijelu ulice, a u drugom nije jer nema slobodnih parica na koju se može spojiti

* Jedan ponuđač može isporučiti jednu brzinu, a drugi preko identične infrastrukture mnogo veću brzinu

S optikom do sreće

Provjera dostupnosti koju operateri imaju na svojim stranicama u 90% slučajeva ne pokriva ove scenarije, dakle, moguće je da ćete na stranicama operatera vidjeti da vam je usluga dostupna i to uz određenu brzinu. U praksi, nažalost, često ispadne da usluga ipak nije dostupna po toj brzini. Ponekad nije dostupna čak ni sâma usluga.

Najsretniji su oni kojima je dostupna optika, najnovija i najkvalitetnija vrsta infrastrukture.

Kao i oni koji nisu potrošili silu vremena i novaca da bi sve ove detalje istražili sami, nego su se javili nama da im pomognemo, besplatno.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga!→