Inzulin uz dopunsko zdravstveno osiguranje?

Objavljeno je da inzulin Aspart (NovoMix 30) kojeg proizvodi Novo Nordisk ide na B listu te da se isto odnosi i na inzulin Detemir (Levemir) istog proizvođača, međutim došlo je do pogreške u HZZO-vom programskom rješenju za ljekarne, koja je u međuvremenu otklonjena.
 
 
Nakon intervencija liječnika i Hrvatskog saveza udruga dijabetičara (HSUD), HZZO je objavio da se oba inzulina vraćaju na osnovnu listu A nakon što su krajem veljače pogreškom završili na list B u programskom rješenju za ljekarne.
 

 
Odlukom na sjednici Upravnog vijeća HZZO-a, dijabetičari tipa 1 kojima su greškom naplaćeni inzulini nakon 28. veljače, kada je HZZO objavio nove liste osnovnih i dopunskih lijekova, mogu tražiti povrat novca za inzulin. Oboljeli od dijabetesa 1 i dalje imaju pravo na besplatni inzulin. Onima kojima je proteklih dana naplaćena doplata mogu, uz račun, ostvariti povrat novca u ljekarni u kojoj su preuzeli inzulin.
 
Prema podacima Registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj oko 235.000 punoljetnih osoba ima postavljenu dijagnozu šećerne bolesti, a broj oboljelih povećava se iz godine u godinu. S obzirom na ranija istraživanja prema kojima u Hrvatskoj preko 40% oboljelih osoba još uvijek nema postavljenu dijagnozu, procjene govore o gotovo 400.000 odraslih osoba sa šećernom bolešću. Drugim riječima, svaka deseta odrasla osoba u Hrvatskoj ima šećernu bolest. Više od 50% ljudi u Hrvatskoj umire od bolesti srca i krvnih žila, a one se dovode u direktnu vezu upravo s metaboličkim sindromom i šećernom bolesti. Kao najčešći uzročnici  dijabetesa navode se: pretilost, fizička neaktivnost, genetska sklonost dijabetesu, visoki krvni pritisak te srčane bolesti.
 
Poznato je da se energičnom promjenom načina života, koja uključuje fizičku aktivnost i zdrav način prehrane uz značajno smanjenje tjelesne težine, može dovesti do normalizacije metabolizma i sprječavanja, odnosno prestanka bolesti. Upravo zbog moguće prevencije, HSUD svake godine organizira aktivnosti s naglaskom na edukaciju povodom Svjetskog dana šećerne bolesti.
 
Usporedite sva dopunska zdravstvena osiguranja u Hrvatskoj i odaberite najbolje na kompare.hr.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber