Internet koristite i kad ljetujete na zabačenim mjestima

Bez obzira želite li ljetovati na jadranskoj obali ili u šumskim krajolicima Gorskog kotara, ako niste spremni na digitalni detox, naoružajte se dodatnim podatkovnim paketima i cijelim putem imajte svoj internet.

dodatni_internet_promet_ljetovanje

Mještanima internet ne treba

U „malim mistima“ koji žive isključivo ljeti, besplatan bežični internet nije usluga koja se sama po sebi podrazumijeva.

U mjestima u kojima većinu godine živi vrlo mali broj potencijalnih korisnika, teleoperateri nisu pretjerano zainteresirani za izgradnju potrebne infrastrukture.

Istodobno, interesa nedostaje i kod gradske vlasti, a često i kod ugostitelja. Slično iskustvo vjerojatno ćete doživjeti ljetujete li u gorskim krajevima koji, baš poput otoka, muče jednaku muku po pitanju broja stanovnika.

Provjerite kartu pokrivenosti

Slab signal i spor internet svakako će vam otežati poslovni boravak u turistički nerazvijenim, malim i zabačenim mjestima.

Međutim, ako se želite pošteno odmoriti i izbaciti se iz ritma poslovne svakodnevice, nedostatak telekomunikacijske infrastrukture može čak biti i prednost.

Bilo kako bilo, prije puta najbolje je provjeriti kartu pokrivenosti signalom teleoperatera čije usluge koristite. Tek nakon toga ćete znati ima li smisla nadoplaćivati internet ili ćete jednostavno nekoliko dana uživati offline.

Nadoplatite tarifu i imat ćete internet

Ako ne koristite tarife s neograničenim prometom, preventivno nadoplatite podatkovne pakete. Jedino tako se nećete dovesti u situaciju u kojoj ćete živjeti “od wifi-ja do wifi-ja”.

Također, nije neobično da u malim i zabačenim mjestima čak ni ugostiteljski objekti nemaju pristup internetu. Mislite i na to.

U krajnjoj liniji, kada vam je brzina interneta spora ili se uopće ne možete spojiti, i dalje vam preostaje mobilni signal i „staromodno” komuniciranje. Dobri stari pozivi i još bolji SMS-ovi,

Dobro se provedite

Ne dajte da vam nedostatak besplatnog interneta ili slab signal pokvari ljetovanje. Razmišljajte na drugi način – upravo vas manja i turistički nepoznata mjesta mogu najviše oduševiti.

Ako ste odabrali svoju lokaciju, svakako proučite 5 mobilnih aplikacija koje morate preuzeti prije svakog putovanja.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →