10 genijalnih trikova koje skriva Gmail

Prema podacima iz 2018. godine, Gmail servis aktivno koristi više od 1,5 milijardi ljudi diljem svijeta. Najmoćniji email alat besplatan je, vrlo jednostavan i intuitivan za upotrebu. No, krije i određene mogućnosti koje većina korisnika – iz neznanja ili drugih razloga – uopće ne upotrebljava.

kompare gmail blog

1) “Undo” – vratite mail poslan na pogrešnu adresu

Poslije mailanja nema kajanja, moderna je verzija jedne dosta proste narodne izreke, no u Gmailu su odlučili da ne mora biti tako. Ako koristite Gmail na engleskom jeziku, idite na Settings > General tab i označite  “Enable Undo Send” opciju, a potom snimite promjene. Možete odrediti čak i razdoblje od 5 do 30 sekundi u kojem ćete moći poništiti slanje maila koje ste poslali, a niste smjeli. Svaki puta kada šaljete mail, imat ćete magični „undo”!

2) Praćenje drugih mail adresa

Vaš Gmail može postati središnja točka za primanje i slanje mailova s do 5 drugih mail adresa. Opet, ako ste na engleskoj verziji: Idite na Settings > Accounts and Import > Check mail from other accounts > Add an email account i slijedite upute.

3) Pošalji kasnije

Nerijetko imamo potrebu mail poslati u neko buduće određeno vrijeme. Takav način slanja mailova, uz mnogo dodatnih mogućnosti, nudi Boomerang, dodatak za Chrome browser. Ovdje preuzmite Boomerang i slijedite uputstva za instalaciju.

4) Napredno pretraživanje

Tražilica Gmaila nudi mnogo veće mogućnosti od pretraživanja po ključnim riječima. Mailove možete pretraživati po adresi/imenu pošaljitelja, datumu, naslovu, pretincima… Kliknite za detaljne upute o Gmail tražilici.

5) Čišćenje uz pomoć pretraživanja

Želite li na brzinu osloboditi svoj gmail pretinac, uz pomoć naprednog pretraživanja možete pronaći, a potom i obilježiti za brisanje one najveće mailove, odnosno mailove koji imaju najveće (najteže) privitke. Dovoljno je u tražilicu upisati “size:5242880” i dobit ćete izlist svih mailova većih od 5 megabajta (5242880 bajtova).

6) Dodajte još gmail adresa

Ako koristite više gmail adresa, sve ih možete pregledavati odjednom. Kliknite svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu, odaberite opciju „Add account” i upišite potrebne podatke. Nakon što je dodate, vidjet ćete je ispod profilne fotke pa se po potrebi možete prebacivati s adrese na adresu.

7) Zadajte si zadatke

Primili ste bitan poslovni mail na koji morate odgovoriti, ali trenutno nemate vremena, a zaboravni ste? Nema problema! Označite mail na koji morate odgovorite, idite na opciju „More” (tri okomite točke), odaberite opciju „Add to Tasks” i uskoro ćete imati svoj prvi podsjetnik.

8) Dajte pristup drugima

Želite li dati pristup svojem mailu drugim osobama, a da pritom ne dijelite svoj username i password, rješenje je sljedeće: Settings>Accounts and Import>Grant access to your account. Zgodna je i opcija „ Leave conversation as unread when opened by others” koja će vam omogućiti da poruke koje su drugi već otvorili vama ostanu označene kao nepročitane.

9) Testirajte koristi li netko vaš mail

Želite li provjeriti ima li netko drugi pristup vašem mailu, možete napraviti mali test. Naime, u donjem desnom kutu vidjet ćete opciju „Last account activity”, a kada kliknete na Details, vidjet ćete dnevnik svojih nedavnih aktivnosti, ali i IP adresu te ime države.

10) Povećajte broj prikazanih mailova

Ako vam je 50 mailova odjednom, koliko se uobičajeno prikazuje u Gmailu, nedovoljno ili previše, taj broj možete promijeniti na Settings>General>Maximum page size.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber