10 genijalnih trikova koje skriva Gmail

Gmail servis aktivno koristi gotovo dvije milijardi ljudi diljem svijeta.

Najpopularniji e-mail alat je besplatan, vrlo jednostavan i intuitivan za upotrebu. Uz to, krije i određene mogućnosti koje većina korisnika, iz neznanja ili drugih razloga, uopće ne upotrebljava.

Gmail

1. Poništite slanje e-maila u pola minute

Svi znamo kakav je osjećaj kada pošaljemo e-mail bez privitka ili kada ga pošaljemo na adresu na koju nismo trebali. Uz Gmail se za to više ne trebate brinuti jer postoji opcija “undo” koju jednostavno možete uključiti u svojim postavkama. Ako koristite Gmail na engleskom jeziku, otiđite u “Settings” i u prvom tabu (“General”) ćete vidjeti opciju “undo send” uz koju čak možete odrediti vremenski period od 5 do 30 sekundi u kojem ćete moći poništiti slanje e-maila. Nakon što odaberete period, spremite promjene na dnu i to je to. Svaki idući puta kada ćete slati e-mail ćete imati magični “undo”.

2. Pratite i svoje druge e-mail adrese

Vaš Gmail može postati središnja točka za primanje i slanje e-mailova i s drugih e-mail adresa (maksimalno njih 5). U postavkama ili pod “Settings” odaberite tab “Accounts” gdje će vam se ponuditi opcija “Check email from other accounts”. Nakon što kliknete na “Add an email account”, trebat ćete upisati drugi e-mail i jednostavno ga dodati.

3. Pošaljite e-mail u točno određeno vrijeme

Nerijetko imamo potrebu poslati e-mail u neko buduće određeno vrijeme. Takav način slanja e-mailova uz Gmail više nije problem jer pored gumba za slanje sada možete vidjeti strelicu prema dolje koja, kada ju kliknete, nudi “Schedule send”. Kada kliknete na tu strelicu, otvorit će vam se prozor u kojemu ćete moći odabrati točan datum i vrijeme kada želite da se vaš e-mail pošalje.

4. Napredno pretražite svoj Gmail pretinac

Tražilica Gmaila nudi mnogo veće mogućnosti od pretraživanja po ključnim riječima. Svoje e-mailove možete pretraživati po adresi/imenu pošiljatelja, datumu, naslovu, pretincima… Pogledajte detaljne upute o Gmail tražilici.

5. Počistite svoj e-mail uz pomoć pretraživanja

Ako na brzinu želite počistiti i rasteretiti svoj Gmail pretinac, pomoću naprednog pretraživanja možete pronaći, a potom i obilježiti za brisanje “najveće” e-mailove, odnosno one e-mailove koji imaju najveće (najteže) privitke. U tražilicu je dovoljno samo upisati “size: 5242880” nakon čega će vam se izlistati svi e-mailovi koji su veći od 5 megabajta (5242880 bajtova).

6. Dodajte još Gmail adresa

Ako imate i koristite više Gmail adresa, sve ih možete pregledavati odjednom. Kliknite na svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu, odaberite opciju „Add another account” i upišite potrebne podatke. Nakon što je dodate, prikazat će vam se ispod profilne fotke pa se po potrebi možete prebacivati s adrese na adresu.

7. Dodajte si podsjetnike

Upravo ste primili važan poslovni e-mail na koji morate odgovoriti, a trenutno nemate vremena i još ste k tomu zaboravni? Nema problema! S lijeve strane označite e-mail na koji morate odgovoriti i na alatnoj traci kliknite na kružić sa strelicom i plusićem kako biste odabrali „Add to Tasks”. Kada to učinite, imat ćete svoj prvi podsjetnik.

8. Dozvolite pristup drugima

Ako drugim osobama želite dati pristup svom e-mailu, a da pritom ne dijelite svoj username i password, uz Gmail to možete učiniti vrlo lako. Prvo otiđite u “Settings”, zatim kliknite na tab “Accounts” i odaberite opciju “Grant access to your account”. Nakon što upišete e-mailove kojima želite dati pristup, zgodno je odabrati opciju “Leave conversation as unread when opened by others”. Na taj će vam način poruke koje su drugi već otvorili ostati označene kao nepročitane, sve dok ih vi sami ne otvorite i pogledate.

9. Testirajte koristi li netko vaš e-mail

Ako želite provjeriti ima li netko drugi pristup vašem e-mailu, možete napraviti mali test. Naime, u donjem desnom kutu (nakon što dođete do kraja 1. stranice Gmaila) vidjet ćete opciju „Last account activity”. Kada kliknete na “Details”, vidjet ćete popis svih svojih nedavnih aktivnosti, zajedno s IP adresom i imenom države.

10. Povećajte/smanjite broj prikazanih mailova

Ako vam je 50 e-mailova na jednoj stranici, koliko se uobičajeno prikazuje u Gmailu, nedovoljno ili previše, taj broj možete vrlo lako promijeniti. Otiđite u “Settings” i u tabu “General” pod opcijom “Maximum page size” postavite željeni manji/veći broj.

Ako već sve nabrojane trikove znate i samo vam treba bolja telekom usluga (fiksni internet, mobilni internet, trio paket i sl.), javite se Kompareovcima koji će vam u tome rado pomoći. Od ponuda svih velikih operatora pronaći će vam najbolju opciju u skladu s vašim željama i potrebama, a vi ćete sve obaviti brzo, jednostavno i online.

Za sva vaša pitanja dostupni smo na kontakt broj 01 555 0666 – radnim danom od 8 do 20 sati ili subotom od 9 do 14 sati.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber