Financijske prednosti i nedostaci braka

O čemu treba voditi računa na vrijeme i kako možete profitirati ulaskom u bračnu zajednicu?

Dobro

Besplatni telefonski razgovori unutar obitelji. Gnjavi li vas vaš partner beskrajnim telefonskim razgovorima, možda i nije neka sreća. No, dobro je znati da ulaskom u brak imate jedan trošak manje ukoliko oboje imate istog mobilnog operatera.

Dijeljenje računa. Prije braka (ili života u zajedničkom kućanstvu) sve je bilo duplo – dupli računi za vodu, struju, plin i ostale režije, niste mogli ostvariti popuste na veće količine, a mašinu za rublje ili suđe ponekad ste punili samo do pola i time trošili više energije i vode. Osim toga, dok ste bili samac, u restoranu niste imali s kime podijeliti salatu ili predjelo, pa ste često platili sve, a ostavili gotovo pola. Ponuda putovanja ili noćenja u nekim hotelima podrazumijeva i akcije „jedan plaća, drugi gratis“, a grupne kupovine obično se odnose na vouchere za dvije osobe. Za sve vas koji ste u braku – to je olakšanje. Više ne morate razmišljati koga ćete pozvati da bi vam ovakav potez bio isplativ i povoljan.

Popusti i olakšice u svim obiteljskim paketima. Pod obiteljskim paketima podrazumijevamo i podizanje stambenih kredita, primjerice. Nerijetke su situacije da ste kao samac zatražili kredit i bili odbijeni. Ulaskom u bračnu zajednicu, vaša financijska perspektiva u očima banke znatno je povoljnija, a samim time ste i pogodniji klijent za podizanje kredita. Ovakvi bonusi česti su i u svim drugim segmentima života – od obiteljskih pakiranja u supermarketima pa do obiteljskih popusta za putno osiguranje.

Loše?

Ne kaže se uzalud – u dobru i zlu. I, kao što je zajednička imovina stečena za vrijeme braka zajednička, tako su i dugovi, načinjeni za vrijeme braka – zajednički. Obiteljski zakon RH određuje kako je bračna stečevina ona imovina koju su bračni drugovi stekli zajedničkim radom tijekom trajanja braka i smatra se kako su bračni drugovi suvlasnici te stečevine na jednake djelove, ako oni nisu drugačije ugovorili.

Vjerujemo da vam je iskustvo donijelo još poneku lošu (ali i dobru) financijsku stranu bračnog života – javite nam vaša iskustva!

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber