Financijske prednosti i nedostaci braka

O čemu treba voditi računa na vrijeme i kako možete profitirati ulaskom u bračnu zajednicu?

Dobro

Besplatni telefonski razgovori unutar obitelji. Gnjavi li vas vaš partner beskrajnim telefonskim razgovorima, možda i nije neka sreća. No, dobro je znati da ulaskom u brak imate jedan trošak manje ukoliko oboje imate istog mobilnog operatera.

Dijeljenje računa. Prije braka (ili života u zajedničkom kućanstvu) sve je bilo duplo – dupli računi za vodu, struju, plin i ostale režije, niste mogli ostvariti popuste na veće količine, a mašinu za rublje ili suđe ponekad ste punili samo do pola i time trošili više energije i vode. Osim toga, dok ste bili samac, u restoranu niste imali s kime podijeliti salatu ili predjelo, pa ste često platili sve, a ostavili gotovo pola. Ponuda putovanja ili noćenja u nekim hotelima podrazumijeva i akcije „jedan plaća, drugi gratis“, a grupne kupovine obično se odnose na vouchere za dvije osobe. Za sve vas koji ste u braku – to je olakšanje. Više ne morate razmišljati koga ćete pozvati da bi vam ovakav potez bio isplativ i povoljan.

Popusti i olakšice u svim obiteljskim paketima. Pod obiteljskim paketima podrazumijevamo i podizanje stambenih kredita, primjerice. Nerijetke su situacije da ste kao samac zatražili kredit i bili odbijeni. Ulaskom u bračnu zajednicu, vaša financijska perspektiva u očima banke znatno je povoljnija, a samim time ste i pogodniji klijent za podizanje kredita. Ovakvi bonusi česti su i u svim drugim segmentima života – od obiteljskih pakiranja u supermarketima pa do obiteljskih popusta za putno osiguranje.

Loše?

Ne kaže se uzalud – u dobru i zlu. I, kao što je zajednička imovina stečena za vrijeme braka zajednička, tako su i dugovi, načinjeni za vrijeme braka – zajednički. Obiteljski zakon RH određuje kako je bračna stečevina ona imovina koju su bračni drugovi stekli zajedničkim radom tijekom trajanja braka i smatra se kako su bračni drugovi suvlasnici te stečevine na jednake djelove, ako oni nisu drugačije ugovorili.

Vjerujemo da vam je iskustvo donijelo još poneku lošu (ali i dobru) financijsku stranu bračnog života – javite nam vaša iskustva!

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38