Financijske prednosti i nedostaci braka

O čemu treba voditi računa na vrijeme i kako možete profitirati ulaskom u bračnu zajednicu?

Dobro

Besplatni telefonski razgovori unutar obitelji. Gnjavi li vas vaš partner beskrajnim telefonskim razgovorima, možda i nije neka sreća. No, dobro je znati da ulaskom u brak imate jedan trošak manje ukoliko oboje imate istog mobilnog operatera.

Dijeljenje računa. Prije braka (ili života u zajedničkom kućanstvu) sve je bilo duplo – dupli računi za vodu, struju, plin i ostale režije, niste mogli ostvariti popuste na veće količine, a mašinu za rublje ili suđe ponekad ste punili samo do pola i time trošili više energije i vode. Osim toga, dok ste bili samac, u restoranu niste imali s kime podijeliti salatu ili predjelo, pa ste često platili sve, a ostavili gotovo pola. Ponuda putovanja ili noćenja u nekim hotelima podrazumijeva i akcije „jedan plaća, drugi gratis“, a grupne kupovine obično se odnose na vouchere za dvije osobe. Za sve vas koji ste u braku – to je olakšanje. Više ne morate razmišljati koga ćete pozvati da bi vam ovakav potez bio isplativ i povoljan.

Popusti i olakšice u svim obiteljskim paketima. Pod obiteljskim paketima podrazumijevamo i podizanje stambenih kredita, primjerice. Nerijetke su situacije da ste kao samac zatražili kredit i bili odbijeni. Ulaskom u bračnu zajednicu, vaša financijska perspektiva u očima banke znatno je povoljnija, a samim time ste i pogodniji klijent za podizanje kredita. Ovakvi bonusi česti su i u svim drugim segmentima života – od obiteljskih pakiranja u supermarketima pa do obiteljskih popusta za putno osiguranje.

Loše?

Ne kaže se uzalud – u dobru i zlu. I, kao što je zajednička imovina stečena za vrijeme braka zajednička, tako su i dugovi, načinjeni za vrijeme braka – zajednički. Obiteljski zakon RH određuje kako je bračna stečevina ona imovina koju su bračni drugovi stekli zajedničkim radom tijekom trajanja braka i smatra se kako su bračni drugovi suvlasnici te stečevine na jednake djelove, ako oni nisu drugačije ugovorili.

Vjerujemo da vam je iskustvo donijelo još poneku lošu (ali i dobru) financijsku stranu bračnog života – javite nam vaša iskustva!

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber