eSIM tehnologija polako SIM kartice šalje u mirovinu

SIM kartice koje poznajemo polako ulaze u mirovinu, a zamjenjuje ih tehnološki naprednija eSIM tehnologija. Riječ je o digitalnom SIM-u, a evo što donosi.

eSIM

SIM kartice na tržište su stigle zajedno s mobitelima još 1991. godine, a služe za identifikaciju korisnika i povezivanje s operaterom. Prve SIM kartice bile su veličine kreditne kartice, dok su danas neusporedivo manje. Osim toga, dolaze u više formata, što se može pokazati vrlo nezgodnim.

eSIM sve podatke sprema direktno u uređaj

Najgore (mnogima i najnapornije) je to što, svaki put kada želite promijeniti SIM karticu, morate otvarati mobitel. A trebate ih mijenjati svaki put kada promijenite operatera ili telefonski broj.

Međutim, s eSIM-om to više neće biti problem budući da će sve funkcije koje ima SIM kartica biti pohranjene direktno u uređaju.

S obzirom na to da je čip na koji se pohranjuje digitalni SIM manji od klasične SIM kartice, eSIM je pogodan i za ugradnju u pametne satove, ali i sve ostale pametne uređaje. Ubuduće, kada budete mijenjali broj ili operatera, bit će dovoljno skenirati QR kod koji ćete od njih dobiti. Dakle, nema više gubljenja vremena na čekanje nove kartice i ponovnu aktivaciju.

Moguće ga je koristiti na više računa istovremeno

Više neće biti fizičkog kontakta sa SIM karticom, a samim time i mogućnost da prestane funkcionirati bitno je smanjena, kao i mogućnost da je izgubite.

Koristite li dva mobitela, dodatno ćete cijeniti eSIM tehnologiju jer vam omogućuje korištenje više računa istovremeno. Na svom pametnom telefonu imat ćete dodatni izbornik koji se odnosi samo na postavke eSIM-a.

Jednom kada dobijete svoj profil, moći ćete ga koristiti na bilo kojem pametnom uređaju koji ima ugrađen eSIM. Koristite li dva mobitela, kopirat ćete eSIM s jednog na drugi i to je to. Bez potrebe za iglom, čačkalicom, odvijačem ili bilo kojim drugim alatom.

eSIM dostupan i u Hrvatskoj

Uređaji s ovom tehnologijom već neko vrijeme dostupni su na hrvatskom tržištu. Podržavaju je svi najnoviji modeli Samsunga, Huweija i Applea. Postoje i vrlo zgodni hibridni modeli poput Apple XS-a koji ima i klasičan SIM utor, ali i eSIM, što je vrlo zgodno rješenje u ovom prijelaznom razdoblju.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber