Dopunsko osiguranje: Trikovi na koje trebate paziti

Zdravlje vam je najvažnije, ali želite istovremeno uštedjeti na lijekovima i liječenju? Uz dopunsko osiguranje ostvarujete pravo na besplatne preglede, uputnice i liječničke recepte. No, na neke stvari ipak trebate pripaziti.

dopunsko osiguranje

Ako ju još uvijek nemate, donesite pametnu odluku i ugovorite policu za dopunsko zdravstveno osiguranje. Na kompare.hr možete brzo i jednostavno provjeriti čije vam se dopunsko najviše isplati.

Svi želimo najpovoljnije dopunsko osiguranje, no osim cijene svakako obratite pozornost i na sljedeće stvari.

Postoji li i kolika je karenca

Ako vas zanima kada počinje vrijediti dopunsko osiguranje, važno je da ste upoznati s karencom. Karenca zapravo označava poček od 15 dana od datuma ugovaranja do trenutka kada policu možete koristiti. Znači, radi se o periodu u kojem prava iz osiguranja još nisu počela vrijediti.

Karenca se u većini osiguravajućih kuća primjenjuje na sve koji nisu imali važeću policu za dopunsko zdravstveno u posljednjih 30 dana. Ako produžujete svoje dopunsko po isteku prethodnog ili unutar mjesec dana od isteka, tada nećete trebati čekati jer će vaša nova polica odmah početi vrijediti.

Što ako niste koristili dopunsko osiguranje

Ako niste koristili svoju policu dopunskog, kod nekih osiguravajućih kuća na kraju godine čak možete dobiti natrag dio iznosa uplaćene premije.

Koji je rok za otkaz police osiguranja

Nakon nekoliko mjeseci odlučili ste da više ne možete ili ne želite plaćati dopunsko osiguranje. Možda ste pronašli povoljniju opciju i želite napraviti ugovor s drugom osiguravajućom kućom? Imate dvije opcije – redovan i izvanredan raskid.

Izvanredan raskid je unutar osigurateljne godine kod većine osiguravajućih kuća moguć samo ako osoba dostavi dokaz. Dokaz može biti potvrda da osoba više nema obvezno zdravstveno osiguranje, da joj je poslodavac počeo plaćati dopunsko ili da ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje preko HZZO-a.

S druge strane, za redovan raskid ne trebate navoditi razlog, ali ga kod većine osiguravatelja morate najaviti najkasnije 3 mjeseca prije dana koji je na polici naznačen kao početak osiguranja. U tom će slučaju osoba i dalje imati sva prava po polici, dok ista ne prestane vrijediti. Na primjer, ako je polica ugovorena 1. 1. 2022. godine i na današnji se datum (11. 2. 2022.) traži redovan raskid, polica će se raskinuti zaključno s 31. 12. 2022. godine. Do tog datuma osoba mora plaćati, ali i može koristiti policu te ima sva navedena prava.

U bilo kojem slučaju je pametno pročitati sve uvjete.

Provjerite pokriva li polica B listu lijekova

Pri ugovaranju police dopunskog osiguranja provjerite je li jedno od pokrića i B lista lijekova. Ne pokrivaju je sve osiguravajuće kuće pa je potrebno sve dobro istražiti i usporediti troškove. To za vas mogu učiniti i Kompareovci jer uspoređujemo ponude svih osiguravajućih kuća. Rado ćemo vam pomoći u odabiru opcije za najbolje dopunsko osiguranje.

Uštedite svoje vrijeme i sa svim upitima i nejasnoćama nam se slobodno javite na broj 01 555 0666 ili e-mail dzo@kompare.hr. Na raspolaganju smo vam od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber