Auto tepisi – odabrati gumene ili tekstilne?

Tepisi u automobilu čuvat će tvorničku podlogu i sasvim sigurno povećati vrijednost vašeg limenog ljubimca ako se odlučite prodati ga. Međutim, kako znati koji su pravi auto tepisi za vaš automobil?

Auto tepisi čuvaju interijer automobila, a k tome vam omogućuju i ugodnije putovanje. Auto tepisi, iako se ubrajaju u dodatnu opremu, nalaze se u gotovo svakom vozilu. Kao investicija, itekako se isplate jer nisu skupi, a čvrsti su i izdržljivi.

Auto tepisi – univerzalni ili po mjeri?

Auto tepisi najčešće se prodaju kao setovi koji sadrže dva prednja i dva stražnja tepiha. Međutim, mogu se pronaći i tepisi za prtljažnik koji su savršeni svima onima koji često prevoze teret.

Tepisi mogu biti univerzalni ili rađeni po mjeri, koji su, jasno, i nešto skuplji. Prednost auto tepiha rađenih po mjeri je ta što bolje „sjedaju”. Oni prate linije vašeg vozila te imaju sustav za učvršćivanje za vozačko i/ili suvozačko mjesto.

Auto tepisi na vozačevu mjestu su bitni

S obzirom na to da se ispod vozačeva sjedišta nalaze papučice za kvačilo, kočnicu i gas, vrlo je važno da tepih bude fiksiran na mjestu. Univerzalni tepisi dolaze u varijantama s mogućnošću rezanja „viška” rubova, tako da odgovaraju i limuzinama i gradskim automobilima.

Nakon odabira vrste tepiha, vrijeme je i za odabir materijala. Tepisi za automobile najčešće se proizvode od dvije vrste materijala – gume i tekstila.

Auto tepisi

Gumeni auto tepisi se lako čiste

Glavna prednost gumenih tepiha je u tome što se lakše čiste i otporni su na vodu. S gumenim tepisima možete otići u ručnu auto praonicu, izvaditi ih van, politi vodom, iščetkati i vratiti u vozilo već nakon nekoliko minuta. Uz postavljene gumene tepihe, nećete morati toliko brinuti o vanjskim vremenskim uvjetima.

Gumeni auto tepisi dobro će podnijeti blatne čizme i mokre kišobrane. Ako su padaline česte u vašem kraju, gumeni tepisi zapravo su jedini pravi izbor. Nedostatak gumenih tepiha više je estetske prirode. Naime, u pravilu su u crnoj boji.

Tekstilni auto tepisi za ljepši izgled

Tekstilni tepisi najčešće su šivani po mjeri. Nisu vodootporni, ali tu i tamo mogu podnijeti kakav pljusak ili snijeg.

Ni tepisi od tekstila ne dolaze u živahnim bojama. I dalje je crna najčešći izbor, a popularna je i siva. No, šavovi ovdje mogu biti drugačije boje i pružiti vašem automobilu drugačiji, nešto svježiji izgled.

Imajte na umu da je tepihe od tkanine teže čistiti od gumenih tepiha. Štoviše, gumene tepihe obično je dovoljno istresti, dok ćete prljavštinu iz onih tekstilnih morati tjerati usisavačem.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber