Aplikacije koje najbrže prazne bateriju (i kako ih nadmudriti)

Ispražnjena baterija mobitela u trenutku kada morate obaviti važan poziv jedna je od najgorih noćnih mora današnjice. U vrijeme kada se svaka minuta bez mobitela pretvara u vječnost, dobro je znati koje će vam aplikacije nabrže “pojesti” bateriju.

praznjenje_baterije

Kako otkriti najveće potrošače

Na Android mobitelima to ćete provjeriti na izborniku Settings – Device – Battery ili Settings – Power – Battery, a na iPhoneu na Settings – Battery – Battery Usage.  U idealnoj situaciji pronaći ćete neke aplikacije za koje ni sami niste znali da postoje, a nemilosrdno vam “gutaju” bateriju. Deinstalirajte ih i uživajte u preporodu baterije.

Kad deinstalacija nije opcija

Ipak, najčešće ćete naići na aplikacije koje svakodnevno koristite, a bez kojih vam život nema previše smisla. Drugim riječima, deinstalacija nije opcija. S obzirom na to da su “najveći ubojice baterija” ujedno i aplikacije koje imaju najveći broj korisnika, provjerite koje sve koristite.

1. Snapchat

Na društvenoj mreži na kojoj fotografije i video nestaju za 10 sekundi snimci se redaju iznimno brzo, pa je potrebno često osvježavanje sadržaja. To iziskuje puno rada. Zbog toga je Snapchat po mnogima ozloglašeni kralj ubojica baterija.

2. Google Maps

Zahvaljujući aplikacijama za navigaciju, a Google Maps je jedna od najpopularnijih, nikada nije bilo jednostavnije putovati. No, programi za navigaciju moraju vas pratiti u stopu kako bi vas pravodobno obavijestili o sljedećem raskrižju, a da ne govorimo o ostalim podacima poput gužvi na cesti. Silan je to posao koji iscrpljuje bateriju, pa se zato uz navigaciju uvijek ide i punjač baterije.

3. Netflix

I dok se kod navigacije još nekako i možete snaći bez uključenog ekrana i tako poštedjeti bateriju, kod video streaming servisa takav potez nema nikakvog smisla. Video je da se gleda, i to u što većoj mogućoj rezoluciji. Mobitel s uključenim ekranom bateriju troši neusporedivo brže od onoga čiji je ekran isključen.

4. Facebook

Prva društvena mreža i dalje je iznimno popularna, iako se prosjek godina podosta povećao. Problem društvenih mreža i baterija je u tomu što društvene mreže konstantno osvježavaju sadržaj. To ih čini velikim potrošačem baterija, ali i internetskog prometa.

5. Google Chrome

Internetski ili web preglednici sami po sebi nisu preveliki potrošači, ali s obzirom na to da ih stalno koristimo, vjerojatno će se naći na listi deset najvećih cjeditelja baterija. Google Chrome ističemo zbog popularnosti, a ne zbog toga što troši više baterije od, primjerice, Opere. Uz spomenutu petorku, na zlu glasu su i Spotify, Facebook Messenger, Instagram, 9GAG, Samsung WatchON, Samsung Video Editor, Clean Master i Amazon.

Kako spriječiti “curenje” baterije

Pojednostavljeno, baterija će vam najdulje trajati ako koristite samo ono što baš morate koristiti, a sve ostalo isključite. Najlakše je uključiti battery saving mode, a onda polako uključivati ono što vam je doista potrebno. Općenito, pripazite na to koliko vam je vremena uključen ekran, što se sve i kada sinkronizira (mailovi, fotke, video) i treba li vam doista GPS u svakom trenutku. Nadalje, tu su Wi-Fi i vibracije, osvjetljenje ekrana i obavijesti (notifikacije). Također, uputno je i tijekom noći, ako niste u mogućnosti ostaviti mobitel na punjenju, aktivirati Airplane mode koji će na neki način staviti vaš mobitel u “hladni pogon”.

 

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber