Aplikacija Android Auto olakšat će svaku vožnju

Ako imate automobil novijeg godišta, aplikacije koje koristite na mobitelu možete preslikati na ekran vozila, i to zahvaljujući aplikaciji Android Auto.

Android Auto

S obzirom na to da Android Auto omogućuje zrcaljenje svih funkcija s vašeg mobitela na upravljačkoj ploči automobila, vožnja s tom aplikacijom postaje sigurnija. Više nemate potrebu stalno gledati na mobitel, a osim toga sve aplikacije bitne za vožnju poput navigacije ili handsfree telefoniranja na dohvat su vam ruke.

Android Auto sluša glasovne naredbe

Sasvim je zgodna i mogućnost glasovnog upravljanja. Naravno, ako znate engleski jezik i ako vas nije sram razgovarati s uređajem. Budući da je ova Googleova aplikacija, kako joj i ime sugerira, namijenjena Android uređajima, vlasnici Appleovih mobitela ne trebaju se brinuti jer je za njih tu aplikacija CarPlay.

Provjerite kompatibilnost auta s aplikacijom

Je li vaš limeni ljubimac kompatibilan s aplikacijom Android Auto, možete provjeriti ovdje. Što se tiče operativnog sustava, potrebno je imati Android verziju 5.0 i mogućnost korištenja interneta.

Android u svom desetom izdanju aplikaciju Auto već ima u sebi. Ako imate starije inačice tog operativnog sustava, aplikaciju ćete morati skinuti s trgovine Play. Sjajna stvar je što se aplikacija ne naplaćuje.

Čak i ako se vaše vozilo ne nalazi na listi kompatibilnih modela, moći ćete koristiti Android Auto kao samostalnu aplikaciju. Dovoljno je postaviti mobitel tako da vam „glumi” ekran automobila. U tom slučaju, određene funkcionalnosti nećete moći koristiti. No, ono najvažnije za vožnju – Google Karte – će i dalje biti tu.

Problemi po hrvatskom jeziku

Aplikacija Android Auto prepoznaje kada ste ušli u automobil i automatski se spaja s vašim ekranom u automobilu. Koristite li Google Karte, i bez Android Auta možete zadati glasovnu naredbu. Kažete samo: „Hey Google, drive me home“. Prethodno, naravno, morate obilježiti adresu svoga doma u Google Kartama.

Android Auto može vam koristiti i kao handsfree uređaj, s tim da vam mikrofon mobitela ipak treba biti dovoljno blizu da vas sugovornik može čuti.

Koristeći Google Assistent, moći ćete nazvati koga želite. U teoriji, naravno. U praksi biste pak mogli imati problema s hrvatskim nazivljem jer Google Assistent razumije samo engleski jezik. Koristite li engleski jezik na Google Kartama, vrlo teško ćete raspoznati, primjerice, Meštrovićevu ulicu.

Još malo pa ćete i glazbu naručivati

Ova je aplikacija kompatibilna i s brojnim drugim aplikacijama poput Wazea, Pandore, Skypea, WhatsAppa i Spotifya. Tako i njima možete pristupiti glasovnim biranjem.

Valja napomenuti da Android Auto ipak ne može preuzeti kontrolu nad uređajima samog vozila. Želite li kontrolirati klima uređaj ili promijeniti stanicu na radiju, morat ćete izići iz Android Auto aplikacije da biste to mogli učiniti.

Dakako, Google u suradnji s proizvođačima automobila radi na zajedničkom infotainment sustavu. Međutim, trebat će još vremena da se sve to posloži pa da možete naručiti i svoju glazbenu želju u vožnji.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber