Aplikacija Android Auto olakšat će svaku vožnju

Ako imate automobil novijeg godišta, aplikacije koje koristite na mobitelu možete preslikati na ekran vozila, i to zahvaljujući aplikaciji Android Auto.

Android Auto

S obzirom na to da Android Auto omogućuje zrcaljenje svih funkcija s vašeg mobitela na upravljačkoj ploči automobila, vožnja s tom aplikacijom postaje sigurnija. Više nemate potrebu stalno gledati na mobitel, a osim toga sve aplikacije bitne za vožnju poput navigacije ili handsfree telefoniranja na dohvat su vam ruke.

Android Auto sluša glasovne naredbe

Sasvim je zgodna i mogućnost glasovnog upravljanja. Naravno, ako znate engleski jezik i ako vas nije sram razgovarati s uređajem. Budući da je ova Googleova aplikacija, kako joj i ime sugerira, namijenjena Android uređajima, vlasnici Appleovih mobitela ne trebaju se brinuti jer je za njih tu aplikacija CarPlay.

Provjerite kompatibilnost auta s aplikacijom

Je li vaš limeni ljubimac kompatibilan s aplikacijom Android Auto, možete provjeriti ovdje. Što se tiče operativnog sustava, potrebno je imati Android verziju 5.0 i mogućnost korištenja interneta.

Android u svom desetom izdanju aplikaciju Auto već ima u sebi. Ako imate starije inačice tog operativnog sustava, aplikaciju ćete morati skinuti s trgovine Play. Sjajna stvar je što se aplikacija ne naplaćuje.

Čak i ako se vaše vozilo ne nalazi na listi kompatibilnih modela, moći ćete koristiti Android Auto kao samostalnu aplikaciju. Dovoljno je postaviti mobitel tako da vam „glumi” ekran automobila. U tom slučaju, određene funkcionalnosti nećete moći koristiti. No, ono najvažnije za vožnju – Google Karte – će i dalje biti tu.

Problemi po hrvatskom jeziku

Aplikacija Android Auto prepoznaje kada ste ušli u automobil i automatski se spaja s vašim ekranom u automobilu. Koristite li Google Karte, i bez Android Auta možete zadati glasovnu naredbu. Kažete samo: „Hey Google, drive me home“. Prethodno, naravno, morate obilježiti adresu svoga doma u Google Kartama.

Android Auto može vam koristiti i kao handsfree uređaj, s tim da vam mikrofon mobitela ipak treba biti dovoljno blizu da vas sugovornik može čuti.

Koristeći Google Assistent, moći ćete nazvati koga želite. U teoriji, naravno. U praksi biste pak mogli imati problema s hrvatskim nazivljem jer Google Assistent razumije samo engleski jezik. Koristite li engleski jezik na Google Kartama, vrlo teško ćete raspoznati, primjerice, Meštrovićevu ulicu.

Još malo pa ćete i glazbu naručivati

Ova je aplikacija kompatibilna i s brojnim drugim aplikacijama poput Wazea, Pandore, Skypea, WhatsAppa i Spotifya. Tako i njima možete pristupiti glasovnim biranjem.

Valja napomenuti da Android Auto ipak ne može preuzeti kontrolu nad uređajima samog vozila. Želite li kontrolirati klima uređaj ili promijeniti stanicu na radiju, morat ćete izići iz Android Auto aplikacije da biste to mogli učiniti.

Dakako, Google u suradnji s proizvođačima automobila radi na zajedničkom infotainment sustavu. Međutim, trebat će još vremena da se sve to posloži pa da možete naručiti i svoju glazbenu želju u vožnji.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber