5 aplikacija koje svaki vozač treba imati

Aplikacije_za_vozaceKorištenje mobitela za vrijeme vožnje nije dozvoljeno niti preporučljivo, no aplikacije koje pokrenete prije polaska ili ih koristi netko od vaših suvozača, putovanje će učiniti manje stresnim. Uz Google Maps, jednu od najpoznatijih mobilnih aplikacija, izdvojili smo još 5 njih koje će vam olakšati putovanje.

1. Hrvatski autoklub

Sve informacije potrebne vozačima na jednom mjestu uvijek su pri ruci uz mobilnu aplikaciju Hrvatskog autokluba – HAK! Cijene cestarina i goriva u Hrvatskoj te u više od  40 europskih zemalja lakše je doznati uz pomoć HAK-ove aplikacije. Uz to, nudi i mParking uslugu jednostavnog i brzog plaćanja parkiranja putem SMS poruka.

2. HRT Meteo

Ova jedinstvena aplikacija omogućuje vam praćenje mjerenja sa službenih meteoroloških postaja DHMZ-a. Prognoze za danas i sutra postoje za 55 mjesta u RH, za preksutra i sljedeća dva dana i to za: središnju, istočnu i gorsku Hrvatsku, unutrašnjost Istre i Dalmacije te za sjeverni, srednji i južni Jadran. Osim toga, u njoj je dodano je i izvješće Hrvatskog autokluba te slike njegovih kamera u većini hrvatskih krajeva.

3. HERE WeGO

Here We Go, tvrde mnogi, jedna je od najboljih dostupnih besplatnih navigacijskih aplikacija. Osim prijevoznih informacija, nudi i turističke savjete. Snalaženje vam je pojednostavljeno, a nudi i informacije o brojnim opcijama prijevoza za više od 1300 gradova diljem svijeta, uključujući i cijene.

4. SMS Parking

Aplikacija ima 5 ekrana koje možete koristiti za postavljanje najčešće korištenih vozila i gradova. Nudi također i:

  • odabir grada iz liste + detekcija grada u kojem se nalazite
  • prikaz vremena naplate zone, cijene, max trajanja parkiranja (pošaljite podatke koji nedostaju za vaše zone)
  • brojač preostalog vremena parkiranja + produži parkiranje
  • postavljanje alarma/podsjetnika o završetku i/ili skorom isteku parkiranja (5, 10, 15, 20 min)
  • osvježavanje podataka o zonama s mreže

5. Waze

Sve popularnija mobilna navigacija omogućuje vozačima da uživo na kartu stavljaju sve promjene na putu – od blokiranih ulica, prometnih nesreća ili radarskih kontrola, pa čak i pronalaženje najjeftinijeg goriva. Uz spajanje s društvenim mrežama omogućuje vam da još lakše dođete do željenog odredišta. Waze će se automatski ugasiti ako radi u pozadini, a vi se neko vrijeme niste vozili.

Vozite polako i sigurno, sretan put želi vam kompare tim!

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →