5 savjeta za odabir rukavica za motor i ljeto

Ljeto je ono doba godine u kojem motociklisti najviše uživaju, no ono nam može biti i dosta neugodno kada vozimo po vrućini ili velikoj vlazi.

5 savjeta za odabir rukavica za motor i ljeto

Sigurnost uvijek mora biti na prvom mjestu, a na to se treba računati i prilikom odabira pravih rukavica i druge zaštitne opreme, što svejedno ne znači da treba uzeti baš najnajnajbolje rukavice na tržištu za najtoplije mjesece.

Savjet #1: Razmišljajte o materijalu

Postoji mnogo raznih vrsta materijala na tržištu od kojih se rade rukavice za motor, a dobar par može učiniti veliku razliku za osjećaj prilikom nošenja. Ako ste baš zapeli za kožne rukavice (realno, s njima je najbolji zahvat), potražite perforirane kožne rukavice. Takav tip rukavica ima male rupe na sebi i omogućavaju protok zraka po rukama. S druge strane, ako vam nisu mrske druge opcije, postoje i sintetički materijali koji su vrlo lagani, pružaju dobru zaštitu i održavaju ruke hladnijima.

Savjet #2: Pripazite na ventilaciju

Najbitniji dio je odabrati one koje održavaju ruke rashlađenima i udobnim dobrom ventilacijom u rukavicama. Postoje razne opcije i u ovom području. Perforirane rukavice imaju, kako im i samo ime kaže, rupice. Postoje i druge rukavice koje imaju dijelove koji se mogu otvoriti i zatvoriti kako bi se kontroliralo koliko zraka ulazi u različito vrijeme. Provjerite i te mogućnosti prije svog odabira.

Savjet #3: Razmotrite rukavice bez prstiju

Za čim bolje hlađenje tražit ćete rukavice koje pokrivaju čim manje. Bez obzira na to željet ćete da su vam dlanovi i vrhovi šaka zaštićeni, ali prste možete ostaviti i nepokrivene. Rukavice bez prstiju često imaju podstavljenu zaštitu na pravim mjestima uz istovremeno dobru ventilaciju zraka.

Savjet #4: Ne škrtarite na zaštiti

Tijekom ljeta rukavice ne služe grijanju ruku, već da ih zaštite, a ako vaše rukavice ne pružaju pravu zaštitu, nema poante da ih nosite. Nemojte odabrati najlakšu rukavicu samo zato da vam ruke budu hladnije. Odaberite onu koja ima dobru podstavu, zaštitu od klizanja, gel jastučiće i druge zaštitne mjere. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu, a najbolji ventilacijski sustavi i materijali dolaze tek nakon sigurnosti.

Savjet #5: Kakav je zahvat?

Rukavice trebaju imati dobar zahvat tijekom cijele godine. Kada tražite svoje nove rukavice, razmislite hoće li zahvat s njima biti isti i kada su mokre. Čak i kada ne pada kiša, znojite se i uvijek je moguće da se rukavice smoče. Trebaju vam rukavice s dobrim zahvatom i kada je malo vlažno. Ako se zahvat ne mijenja, možda ste našli dobre rukavice za sebe!

Zapamtite savjete koje smo naveli prije shoppinga novih ljetnih motorističkih rukavica i odaberite one za koje ste sigurni da vam odgovaraju u većini mogućih uvjeta. Zaštite se i financijski – usporedite osiguranja i ugovorite ono najbolje za svoj motor ovdje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber