5 najboljih načina za dodatnu zaštitu stakla na mobitelu

Vlasnici mobitela obično se dijele u dvije vrste. Prvima se razbije staklo dok drugima, uz staklo, strada i komad elektronike zaslužan za dodir. Čak ako i pripadate onoj rijetkoj skupini onih kojima nikad u životu nije puklo staklo na mobitelu, vrijedi se dodatno osigurati. Mobiteli su sve veći, funkcionalniji, sve manje zamjenjivi i – sve skuplji.

Zastita-stakla

Skuplji model, skuplja zamjena

Osim telefoniranja, pametni telefoni danas služe i kao priručni kompjuteri, navigacijski uređaji, foto aparati i video kamere, glazbene linije i kućna kina. Što su mobiteli veći i skuplji, to je skuplja zamjena stakla. Iako mobiteli većinom već dolaze s ojačanim staklom, postoji nekoliko načina da ga dodatno zaštitite, a da pritom ne potrošite čitavo bogatstvo.

Nano premaz

Riječ je o relativno novom proizvodu poznatom iz automobilske industrije. Prednost mu je kompatibilnost jer, s obzirom na to da se nanosi na staklo, ne postoje posebni tipovi za posebna vrsta stakla. Služi prvenstveno kao zaštita od sitnih ogrebotina, ali ako vam mobitel ispadne iz džepa, nano premaz ga neće spasiti. Usto, minus mu je i cijena od stotinjak kuna, znatno više od folije, a ponekad i kaljenog stakla.

Folija

Zaštitne folije cjenovno su najpristupačnija vrsta zaštite. No, baš kao i nano premaz, neće vam pružiti dovoljnu zaštitu od pada i udarca, nego samo od sitnijih ogrebotina, primjerice, ključem. Baš kao što je slučaj i s kaljenim staklom, prilikom odabira ne zaboravite provjeriti odgovara li vašem modelu mobilnog uređaja.

Zaštitno (kaljeno) staklo

U odnosu na nano premaz i foliju, kaljeno staklo zbog svoje debljine i čvrstoće predstavlja najozbiljniju alternativu. Kvalitetne inačice uspjet će vam spasiti „glavno” staklo, čak i kada vam mobitel padne na rub. što je najčešći uzrok pucanja stakla.

Maske

Za svaki, pa i najegzotičniji kineski mobitel, postoji nekoliko maski. Jednobojne i šarene, plastične ili silikonske, šarene ili jednobojne, poslovne i dječje… Kakvu god odabrali, pružit će vam kvalitetnu dodatnu zaštitu po relativno povoljnoj cijeni. Kada birate masku, osim što je morate odabrati točno za svoj model, obratite pažnju i na funkcionalnost.

Osiguranje

Osiguranje stakla opcija je koja je dostupna većinom kod premium modela mobitela, dakle onih u najvišem cjenovnom rangu. Ako vam staklo često puca, bez obzira na to jeste li ga dodatno zaštitili ili ne, osiguranje bi moglo biti idealna opcija. Prethodno, naravno, provjerite koliko košta zamjena stakla, a koliko košta polica osiguranja.

 

Usporedi i odaberi najpovoljniju mobilnu tarifu! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber