5 najboljih načina za dodatnu zaštitu stakla na mobitelu

Vlasnici mobitela obično se dijele u dvije vrste. Prvima se razbije staklo dok drugima, uz staklo, strada i komad elektronike zaslužan za dodir. Čak ako i pripadate onoj rijetkoj skupini onih kojima nikad u životu nije puklo staklo na mobitelu, vrijedi se dodatno osigurati. Mobiteli su sve veći, funkcionalniji, sve manje zamjenjivi i – sve skuplji.

Zastita-stakla

Skuplji model, skuplja zamjena

Osim telefoniranja, pametni telefoni danas služe i kao priručni kompjuteri, navigacijski uređaji, foto aparati i video kamere, glazbene linije i kućna kina. Što su mobiteli veći i skuplji, to je skuplja zamjena stakla. Iako mobiteli većinom već dolaze s ojačanim staklom, postoji nekoliko načina da ga dodatno zaštitite, a da pritom ne potrošite čitavo bogatstvo.

Nano premaz

Riječ je o relativno novom proizvodu poznatom iz automobilske industrije. Prednost mu je kompatibilnost jer, s obzirom na to da se nanosi na staklo, ne postoje posebni tipovi za posebna vrsta stakla. Služi prvenstveno kao zaštita od sitnih ogrebotina, ali ako vam mobitel ispadne iz džepa, nano premaz ga neće spasiti. Usto, minus mu je i cijena od stotinjak kuna, znatno više od folije, a ponekad i kaljenog stakla.

Folija

Zaštitne folije cjenovno su najpristupačnija vrsta zaštite. No, baš kao i nano premaz, neće vam pružiti dovoljnu zaštitu od pada i udarca, nego samo od sitnijih ogrebotina, primjerice, ključem. Baš kao što je slučaj i s kaljenim staklom, prilikom odabira ne zaboravite provjeriti odgovara li vašem modelu mobilnog uređaja.

Zaštitno (kaljeno) staklo

U odnosu na nano premaz i foliju, kaljeno staklo zbog svoje debljine i čvrstoće predstavlja najozbiljniju alternativu. Kvalitetne inačice uspjet će vam spasiti „glavno” staklo, čak i kada vam mobitel padne na rub. što je najčešći uzrok pucanja stakla.

Maske

Za svaki, pa i najegzotičniji kineski mobitel, postoji nekoliko maski. Jednobojne i šarene, plastične ili silikonske, šarene ili jednobojne, poslovne i dječje… Kakvu god odabrali, pružit će vam kvalitetnu dodatnu zaštitu po relativno povoljnoj cijeni. Kada birate masku, osim što je morate odabrati točno za svoj model, obratite pažnju i na funkcionalnost.

Osiguranje

Osiguranje stakla opcija je koja je dostupna većinom kod premium modela mobitela, dakle onih u najvišem cjenovnom rangu. Ako vam staklo često puca, bez obzira na to jeste li ga dodatno zaštitili ili ne, osiguranje bi moglo biti idealna opcija. Prethodno, naravno, provjerite koliko košta zamjena stakla, a koliko košta polica osiguranja.

 

Usporedi i odaberi najpovoljniju mobilnu tarifu! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber