5 načina kako spasiti mobitel od toplinskog udara

Paklene ljetne vrućine kojima ćemo sve više svjedočiti mogu biti pogubne za elektroničke uređaje koje koristimo na otvorenom, posebice za mobitel.

mobitel_vrućina

Najveći rizik odnosi se na mobilni telefon, spravicu od koje se ne razdvajamo i bez koje teško možemo zamisliti svakodnevicu. Iako se možda i ne čini tako, mobiteli čak i nakon vrlo kratkog izlaganja na vrućini mogu doživjeti „toplinski udar”.

Elektronika na udaru

Za vrijeme velikih vrućina velika je vjerojatnost da će stradati elektronika uređaja, a u najgorem slučaju može doći do curenja, čak i eksplozije baterije. Srećom, mobilni telefoni imaju određenu zaštitu od vrućina pa će vas upozoriti kada im je prevruće, a potom i prestati raditi.

No, ako ih ne sklonite s vrućine na vrijeme, vašim mobitelima svejedno prijeti oštećenje. Stoga, takve situacije najbolje je izbjeći u startu.

Mobitel ne držite u džepu

Držanje mobitela u džepu ne preporučuje se ni tijekom hladnih mjeseci, a kamoli ljeti. Naime, kada se uređaj nalazi preblizu tijelu, preuzima toplinu tijela, a to onemogućuje, odnosno usporava hlađenje. Stoga, mobitel držite što dalje od tijela.

Sklonite ga s vrućine

Mobiteli se zagrijavaju ne samo od vrućine, nego i tijekom rada. Kada god koristite intenzivne aplikacije, primjerice igrate video igre, gledate filmove ili slušate glazbu, mobitel se zagrijava. Osim toga, aplikacije koje najbrže troše bateriju uvijek možeš nekako nadmudriti.

Kada se previše zagrije, prestanite ga koristiti i ugasite ga na neko vrijeme. Druga opcija je da stavite u zrakoplovni način rada u kojem se troši najmanje resursa.

potopljen mobitel

Zaboraviti ga u autu? Ni slučajno!

Poznata je stvar da automobili tijekom ljeta postaju velike saune u kojima temperatura vrlo brzo raste. Zaboraviti mobitel u limenom ljubimcu nezgodno je iz više razloga – nećete biti dostupni drugima, ne možete ga koristiti, a i uvijek postoji opasnost da ostanete bez njega.

Tijekom ljetnih mjeseci tom riziku valja dodati i rizik od pregrijavanja i svih štetnih posljedica ne samo po uređaj, nego i po vozilo.

Ne punite ga vani ni u hladu

Ostaviti mobitel da se puni na direktnoj sunčevoj svjetlosti iznimno je loša ideja. Mobitel se grije prilikom punjenja, a toplina sunčeve svjetlosti predstavlja fatalnu kombinaciju. Ne dovodite se u situaciju da, primjerice, punite mobitel u dvorištu, pa makar to bilo i u najvećem hladu.

Hladnjak služi za hranu

Ako vam se mobilni telefon već pregrijao, možda će vam se učiniti da je dobro staviti ga kratko u hladnjak ili zamrzivač kako bi se ohladio. No, to nije nimalo dobra ideja. Nagle promjene temperature su opasne jer dovode do kondenzacije, a potom i do oštećenja. Stoga, najbolje je ugasiti mobitel i ostaviti ga na sobnoj temperaturi da se postupno ohladi.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber