Usporedi 7 dopunskih zdravstvenih osiguranja i kupi policu u 3 klika

* Za samo 1 kn dodatno se osiguraj na iznos od 2.100 kn u slučaju obolijevanja od koronavirusa.

Trebaš malu pomoć? Naše stručne savjetnice za dopunska osiguranja su tu za tebe.
Ponedjeljak-petak 8:00-16:00
Subota i nedjelja -Zatvoreno

01 555 0666

Želiš promijeniti osiguratelja?

Kad ti zatreba raskid police, tu smo da pomognemo. Pomažemo ti raskinuti policu, vodimo te kroz sve korake te pomažemo sa cjelokupnom dokumentacijom i informacijama vezanim uz raskid dopunskog osiguranja. Za sve detalje nazovi na 01 555 0666.

Koje dopunsko odabrati?

Ako se pitaš koja je razlika između HZZO-a i ostalih osiguranja, zanima te koji su lijekovi na B listi ili čija kartica vrijedi u svim zdravstvenim ustanovama, na pravom si mjestu.
Možda za istu količinu novca možeš dobiti bolju uslugu i više prava po polici ili istu uslugu za puno manje novca. Od nas ćeš dobiti objektivnu analizu svih cijena i mogućnost da ugovoriš policu u svega par klikova. Naša usluga je za tebe besplatna jer proviziju naplaćujemo od osiguravajućih kuća za svaku prodanu policu.

STRUČAN I ISKREN ODGOVOR

Kompareovci imaju prethodno iskustvo u zdravstvenom sustavu, znaju sve o listama lijekova, a najbolju policu za tebe će pronaći u 2 minute.

BEZ NAPLATE PROVIZIJE

Ne preferiramo niti jedno osiguranje. Naša usluga je za tebe besplatna jer proviziju naplaćujemo od osiguravajućih kuća za svaku prodanu policu.

BRZA I JEDNOSTAVNA KUPOVINA

Ponudu i upute za plaćanje šaljemo na e-mail, a platiti možeš odjednom ili na rate. Policu odmah dobiješ mailom, a iskaznicu besplatno poštom.

DODATNI POPUSTI

Odobravamo popuste za jednokratne i kartične uplate na rate. Često pripremamo i druge zanimljive akcije. Nazovite i provjerite jesu li neke akcije u tijeku.

Želim da me nazovete u roku 30 min!

Najčešća pitanja i odgovori

Dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva troškove nastale korištenjem zdravstvenih usluga prema uputnicama izdanim od strane vašeg liječnika. Osoba koja nema dopunsko osiguranje obavezna je platiti participaciju u visini najmanje 20% pune cijene zdravstvene usluge. Dopunsko osiguranje vrijedi isključivo u javnim ustanovama i kod doktora koji imaju ugovor s HZZO-om. Sva dopunska osiguranja pokrivaju trošak participacije bolničkog liječenja, specijalističkih pregleda i dijagnostike, trošak participacije kod liječnika primarne zdravstvene zaštite (dr. opće prakse, ginekolog, zubar), ortopedskih i drugih pomagala te fizikalne rehabilitacije.
Svaki osiguratelj (onaj kod kojeg ugovorite policu dopunskog osiguranja) nudi drugačiju policu dopunskog osiguranja, a cijene ovise o vašoj dobnoj skupini i želite li neka dodatna pokrića na vašoj polici.

Troškovi pokriveni dopunskim zdravstvenim osiguranjem su:
-participacije od 25 kuna za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući dnevnu bolnicu i kirurške zahvate u dnevnoj bolnici
-participacije od 50 kuna za specijalističku dijagnostiku koja nije na razini primarne zdravstvene zaštite
-participacije od 50 kuna za ortopedska i druga pomagala utvrđena osnovnom listom ortopedskih i drugih pomagala
-participacije od 25 kuna po danu za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu u ambulantnoj fizikalnoj medicini i rehabilitaciji i za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u kući
-participacije od 100 kuna po danu za troškove bolničke zdravstvene zaštite
-participacije od 1000 kuna za dentalna pomagala utvrđena osnovnom listom dentalnih pomagala za odrasle osobe od 18 do 65 godina starosti
-participacije od 500 kuna za dentalna pomagala utvrđena osnovnom listom dentalnih pomagala za odrasle osobe starije od 65 godina
-participacije  od 10 kuna za zdravstvenu zaštitu kod izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite: obiteljske (opće) medicine, ginekologije i dentalne medicine, sukladno općem aktu Zavoda
-participacije od 10 kuna za izdavanje lijeka po receptu

Na B listi lijekova su lijekovi koje osoba dobije na recept, ali ih u ljekarni mora nadoplatiti. Postoji A i B lista lijekova i tu listu ažurira i objavljuje HZZO.
Za lijekove koji su na A listi ne plaćamo participaciju u ljekarni. Ako nemamo dopunsko osiguranje, za njih ćemo platiti sam trošak izdavanja lijeka na recept u iznosu 10 kuna.
Za lijekove koji su na B listi u ljekarni moramo platiti participaciju, a ako nemamo dopunsko osiguranje, tada dodatno plaćamo trošak izdavanja lijeka na recept.

Neke kuće imaju u pokriću dopunskog osiguranja ograničeno pokriće troškova participacije lijekova s B liste, neke neograničeno, a neki uopće nemaju to pokriće.
HZZO ne pokriva participaciju za lijekove koji su na B listi i ovo pokriće se preko njih ne može dodatno ugovoriti.

Sve osobe koje imaju obavezno zdravstveno osiguranje

Karenca je vremenski period u kojem prava iz osiguranja još nisu počela vrijediti. Kod dopunskog osiguranja, karenca je uglavnom 15 dana od dana sklapanja police. Karenca kod dopunskih osiguranja se može izbjeći jedino ako ste unatrag 30 dana imali u bilo kojem osiguranju aktivnu policu dopunskog osiguranja

U većini slučajeva do vašeg otkaza, iznimno i ako vam tako odgovara, može se sklopiti i na kraće vremensko razdoblje. Vremenski rok na koji je polica sklopljena uvijek je naznačen na polici.

Ukoliko ne postoje izvanredne okolnosti, u pravilu se polica dopunskog osiguranja uvijek raskida na skadenci. Skadenca je datum koji je na polici naznačen kao početak osiguranja. Svako osiguranje ima svoje uvjete za raskid police, većinom se traži da se raskid police najavi minimalno tri mjeseca prije skadence.
Kada ti zatreba raskid, mi smo tu da ti pomognemo, rastumačimo sve uvjete i dostavimo svu potrebnu dokumentaciju. Nećeš razgovarati s gospođom na šalteru osiguranja, nego ti mi otkazujemo policu, obavještavamo tvoje osiguranje te rješavamo svu administraciju vezanu uz raskid police dopunskog osiguranja.

Pravo na besplatno dopunsko osiguranje imaju:

Možeš! Ovo je posebno zanimljivo osobama koje ostvaruju pravo na besplatno HZZO i zbog police izrađene u HZZO-u nemaju pokriće za B listu lijekova, a treba im to pokriće jer izdvajaju svaki mjesec dosta novca u ljekarni.

Ne! Liječenje u inozemstvu regulirano je pravima koje imamo iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Od 01.07.2013. HZZO je obavezan svim osobama koje to zatraže besplatno izdati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja koju je dobro imati kad putujete u druge zemlje EU. Dodatno se uvijek može napraviti i putno osiguranje, i tu vam možemo pomoći u izboru.

Da, ali samo za stanja i poremećaje vezane uz trudnoću.

Potencijalno najveći trošak koji vas može pogoditi kada nemate dopunsko zdravstveno osiguranje je trošak bolničkog liječenja. On je za sada ograničen na iznos od 2.000 kuna po jednom ispostavljenom računu. To znači da osoba može biti 3 dana u bolnici i dobije račun max 2000 kuna, ali ako izađe iz bolnice pa mora na fizikalnu, kod specijalista, treba joj pomagalo ili opet mora u bolnicu , to su sve novi računi i troškovi.

Godišnja premija može se plaćati odjednom ili mjesečno putem uplatnice, kreditne kartice ili internet bankarstva, vi ćete nam reći kako je vama najlakše.

Osim pokrića B liste lijekova dodatno je moguće ugovoriti: osiguranje drugog liječničkog mišljenja, bolničku naknadu i kućnu njegu. Bolnička naknada nije isto što i pokriće troška boravka u bolnici koje je već pokriveno sa osnovnim dopunskim osiguranje. Bolnička naknada je određeni iznos novca koji osoba može dobiti ako završi u bolnici radi bolesti ili nezgode.
Dopunsko osiguranje moguće je ugovoriti i uz policu dodatnog osiguranja.

Dopunsko osiguranje nam koristi u javnim ustanovama, dok je dodatno zdravstveno osiguranje vezano za privatne doktore i privatne ustanove. To je viši standard zdravstvene zaštite. Osoba koja ima dodatno osiguranje će puno jeftinije, brže i jednostavnije obavljati preglede i usluge u privatnim ustanovama. Dodatno osiguranje se može sastojati od preventive ( sistematski pregled) i kurative ( liječenje, pregledi specijalista i usluge dijagnostike i laboratorija)

Prema izmijenjenom Zakonu o porezu na dohodak premije dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja koje poslodavac uplaćuje u korist svojih djelatnika do 2500 kuna po zaposleniku postaju neoporezivi primici na koje se ne plaćaju niti porezi niti doprinosi.

Tu smo za tebe od ponedjeljka do petka 08 do 20 h. Nazovi nas na 01 555 0666 ili zatraži povratni poziv besplatno i bez obaveze.

Iskustva kupaca

Ako kod vas postoji način, rado bih ostavio ocjenu o pruženoj usluzi s vaše strane. Bili ste susretljivi, detaljni u informacijama i spremni za pomoć. Baš Vam hvala!

Sanjin Belušić

Ugodno ste me iznenadili svojom ponudom pomoći za odabir dopunskog zdravstvenog osiguranja. Ali mislim da sam po onome što mi je bitno već odabrala pa se zahvaljujem i pozdravljam.

Nada Tomljenović

kompare.hr je za mene pravo otkriće. Sve smo obavili za jedno popodne, bez suvišnih komplikacija i intimiziranja kakvom su skloni agenti osiguravajućih kuća.

Miljenko Manjkas

Imaš pitanje?

Trebaš točan i iskren odgovor?

Tu smo za tebe od ponedjeljka do petka (08-20h). Subotom od 09-14h. Možeš nas nazvati na besplatni broj 01 555 0666 ili nam poslati svoj upit e-mailom.

Želim da me nazovete u roku 30 min!

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber