Fiksni internet i brzina interneta

Znate li o čemu ovisi brzina interneta?

Imate fiksni internet, ali brzina interneta vam nije po volji?
Prije nego što okrivite teleoperatera za ugovorenu uslugu, provjerite što sve može utjecati na brzinu i kako ju vi možete malo ubrzati.

Infrastruktura
Prva stvar koja najviše može utjecati na brzinu vašeg fiksnog interneta je infrastruktura koja je provedena za vašu lokaciju. Ako imate telefonsku utičnicu, radi se o opciji koju popularno nazivamo “parica” i koja neće moći prelaziti brzine interneta više od 60 Mbps. Ako živite blizu centrale, upravo ta brzina interneta će biti maksimalna. Ako pak u stanu ili kući imate opciju za koaksijalni kabel, moći ćete dobiti brži internet (do 200 Mbps), dok je najbrži optički internet (do 1 Gbps) koji je zasad proveden samo u užim gradskim centrima.

Dostupnost na lokaciji
Kako biste znali koja je brzina interneta moguća za vas, za vašu lokaciju treba provjeriti infrastrukturu. Kompareovci vam mogu, nakon što javite svoju adresu, vrlo brzo odraditi tehničku provjeru i dati informaciju o maksimalnoj brzini za fiksni internet.

Blizina routera
Brzina interneta može biti veća ili manja ovisno o mjestu na koje ste postavili svoj router, pogotovo ako se radi o bežičnom internetu. Naime, bežični se signal smanjuje s udaljenošću od routera što znači da bi u idealnoj situaciji router trebao biti u središtu svih uređaja koji su s njim povezani. Budući da to nije lako izvedivo, najbolje je da router pozicionirate na neku višu policu gdje signal neće imati fizičkih prepreka. Što je manje zidova između routera i uređaja na kojem radite, brzina interneta će biti bolja.

Mrežna kartica računala
Ako imate uređaje koji su izašli prije 2010. godine i na njima vam je brzina interneta dosta sporija od maksimalne koja se komunicira u ponudi, moguće je da na to utječe mrežna kartica – ili je prestara ili je pokvarena.

Wi-Fi i Ethernet kabel
Ako brzina interneta na vašem laptopu nakon uključenja usluge nije onakva kakvu ste očekivali, provjerite ju ponovno, ali nakon što spojite Ethernet kabel s routerom i laptopom. Realna brzina internet uvijek se mjeri putem žice, a ne wi-fi mreže. Ako vam je potrebna najstabilnija i najveća moguća brzina interneta, koristite kabel.

Ako niste zadovoljni s trenutnom uslugom za fiksni internet, javite se Kompare stručnjacima koji će vam brzo, jednostavno i besplatno provjeriti i usporediti cijene svih velikih teleoperatora te ponuditi najbolju opciju za vašu lokaciju.

Za sva vaša pitanja dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati na broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber