Saznajte kako se mjeri brzina interneta

Kolika mi je stvarna brzina interneta?

 

Svi znamo da je danas brzina interneta ključna za ugodno korištenje računala, pametnog telefona, tableta, smart TV-a ili nekog drugog pametnog uređaja, pogotovo kada preuzimamo razni sadržaj i komuniciramo s vanjskim svijetom.

 

Brzina interneta se danas vrlo lako može provjeriti, zajedno s procesima koji mogu utjecati na gušenje brzine na vašem računalu, pomoću Speedtesta ili nekog sličnog alata. Kada posjetite stranicu dok ste spojeni na svoj fiksni internet, na ekranu će se pojaviti vaša javna IP adresa, pružatelj usluge i neki obližnji server. Nakon što kliknete na “GO”, prikazat će vam se brzina preuzimanja (download) i brzina slanja podataka (upload). Na taj način lako možete usporediti zabilježene brzine s onima koje su navedene u ugovoru s vašim pružateljem usluge.

 

Kada ugovorimo internet uslugu, skoro svi na početku provjerimo kakva je brzina interneta jer je u samom ugovoru naznačena maksimalna brzina za fiksni internet koju možemo izmjeriti na routeru. Naravno, maksimalna se brzina ne može uvijek isporučiti, pogotovo ako ste udaljeniji od routera ili se spajate putem wi-fija. Upravo iz tog razloga možete više puta na različitim lokacijama provjeriti kolika je vaša brzina interneta ili ju pak izmjeriti s vremena na vrijeme.

 

Također, ako želite pristupiti nekom serveru koji se primjerice nalazi u Americi, vaš će upit trebati proći veliki broj čvorišta kako bi s tog servera dobili određene podatke. Vrijeme od našeg upita iz Hrvatske do učitavanja podataka sa servera u Americi ovisi o infrastrukturi mreže između nas i servera što rezultira mnogobrojnim faktorima koji utječu na konačnu brzinu.

 

Prosječna brzina interneta u Hrvatskoj je jako mala te imamo puno prostora za povećanje. Razlog tomu je (nažalost) zastarjela infrastruktura i nedovoljno dobro razvijena optička mreža. Dok neki korisnici u gradskim sredinama mogu uživati u brzinama do 500 Mbps, veliki broj korisnika u manjim mjestima nemaju tu mogućnost i ruše taj prosjek.

 

Ako niste zadovoljni s trenutnom uslugom za fiksni internet, javite se Kompare stručnjacima koji će vam brzo, jednostavno i besplatno provjeriti i usporediti cijene svih velikih teleoperatora te ponuditi najbolju opciju za vašu lokaciju.

Za sva vaša pitanja dostupni smo od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati na broj 01 555 0666.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber