Top 10 stvari za sigurno skijanje

Počinje ‘hrvatski tjedan’ na skijalištima, a to znači vrijeme kada se većina Hrvata koji skijaju, ‘zaleti’ na strana skijališta u susjednim zemljama: Austriji, Italiji i Sloveniji. Pri takvim gužvama, kako sigurno skijati?

Top 10 stvari za sigurno skijanje

Donosimo kratku listu stvari koje možete raditi kako bi skijanje bilo sigurnije:

  1. Vježbanje prije odlaska na skijanje – ukoliko ste u dobroj formi, više ćete se zabavljati na padinama, a to možete ukoliko se tijekom cijele godine bavite nekim fizičkim aktivnostima
  2. Korištenje pravilne skijaške opreme – nemojte posuđivati opremu. Radije iznajmite u ski dućanu ili hotelu, a tijekom kupovine pripazite da pancerice veličinom i udobnošću odgovaraju
  3. Nošenje kacige prilikom skijanja – nosite zaštitnu opremu i svojoj djeci ju obavezno stavljajte. Nose ju i biciklisti, penjači, motociklisti, građevinski radnici pa je logično da bi se i skijaši trebali zaštititi.
  4. Pripremite se za vremenske (ne)prilike – oblačite se slojevito (provjerite check listu za pakiranje), nosite kapu za glavu, lice i vrat ispod kacige, rukavice i uzmite ekstra par za slučaj da se prve smoče.
  5. Uzmite dobrog instruktora za skijanje – prijavite se na lekcije skijanja (individualne ili grupne). Čak i iskusnim skijašima koji put treba ponavljanje gradiva.
  6. Nosite zaštitne naočale – uzmite naočale koje vas neće nažuljati i koje možete dobro namjestiti oko kacige. Ukoliko nosite dioptrijske naočale, nađite zaštitne naočale koje će vam udobno pristajati preko vaših naočala ili razmislite o dioptrijskim zaštitnim naočalama.
  7. Uzimajte pauze – ukoliko ste umorni, uzimajte dovoljno pauza tijekom kojih konzumirajte dovoljno hrane i pića da ne osjećate slabost, ali nemojte niti pretjerivati. Skijanje troši puno energije pa treba paziti ukoliko osjećate slabost ili umor i prekinuti aktivnosti za taj dan.
  8. Skijajte s prijateljima – sigurnije je skijati u društvu kako se ne bi nešto nekome dogodilo ili kako biste znali tko je gdje ukoliko ste zajedno na putovanju. Prethodno dogovorite mjesto sastanka i koristite mobitele ili walkie-talkieje za komunikaciju.
  9. Poštujte svoje granice – nemojte skijati po stazama za koje vidite i znate da nisu za vašu razinu. Staze su uvijek jasno označene za razinu skijaša za koju su primjerene. Također, pripazite da ste koncentrirani na skijanje i nemojte mislima lutati daleko jer se tada događa najviše nesreća.
  10. Ugovorite putno osiguranje kako biste financijski bili spremni na potencijalne nesreće koje nisu rijetke na skijalištima – ako ne zbog vaših postupaka, onda zbog tuđih.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber