Top 10 stvari za sigurno skijanje

Počinje ‘hrvatski tjedan’ na skijalištima, a to znači vrijeme kada se većina Hrvata koji skijaju, ‘zaleti’ na strana skijališta u susjednim zemljama: Austriji, Italiji i Sloveniji. Pri takvim gužvama, kako sigurno skijati?

Top 10 stvari za sigurno skijanje

Donosimo kratku listu stvari koje možete raditi kako bi skijanje bilo sigurnije:

  1. Vježbanje prije odlaska na skijanje – ukoliko ste u dobroj formi, više ćete se zabavljati na padinama, a to možete ukoliko se tijekom cijele godine bavite nekim fizičkim aktivnostima
  2. Korištenje pravilne skijaške opreme – nemojte posuđivati opremu. Radije iznajmite u ski dućanu ili hotelu, a tijekom kupovine pripazite da pancerice veličinom i udobnošću odgovaraju
  3. Nošenje kacige prilikom skijanja – nosite zaštitnu opremu i svojoj djeci ju obavezno stavljajte. Nose ju i biciklisti, penjači, motociklisti, građevinski radnici pa je logično da bi se i skijaši trebali zaštititi.
  4. Pripremite se za vremenske (ne)prilike – oblačite se slojevito (provjerite check listu za pakiranje), nosite kapu za glavu, lice i vrat ispod kacige, rukavice i uzmite ekstra par za slučaj da se prve smoče.
  5. Uzmite dobrog instruktora za skijanje – prijavite se na lekcije skijanja (individualne ili grupne). Čak i iskusnim skijašima koji put treba ponavljanje gradiva.
  6. Nosite zaštitne naočale – uzmite naočale koje vas neće nažuljati i koje možete dobro namjestiti oko kacige. Ukoliko nosite dioptrijske naočale, nađite zaštitne naočale koje će vam udobno pristajati preko vaših naočala ili razmislite o dioptrijskim zaštitnim naočalama.
  7. Uzimajte pauze – ukoliko ste umorni, uzimajte dovoljno pauza tijekom kojih konzumirajte dovoljno hrane i pića da ne osjećate slabost, ali nemojte niti pretjerivati. Skijanje troši puno energije pa treba paziti ukoliko osjećate slabost ili umor i prekinuti aktivnosti za taj dan.
  8. Skijajte s prijateljima – sigurnije je skijati u društvu kako se ne bi nešto nekome dogodilo ili kako biste znali tko je gdje ukoliko ste zajedno na putovanju. Prethodno dogovorite mjesto sastanka i koristite mobitele ili walkie-talkieje za komunikaciju.
  9. Poštujte svoje granice – nemojte skijati po stazama za koje vidite i znate da nisu za vašu razinu. Staze su uvijek jasno označene za razinu skijaša za koju su primjerene. Također, pripazite da ste koncentrirani na skijanje i nemojte mislima lutati daleko jer se tada događa najviše nesreća.
  10. Ugovorite putno osiguranje kako biste financijski bili spremni na potencijalne nesreće koje nisu rijetke na skijalištima – ako ne zbog vaših postupaka, onda zbog tuđih.

 

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber