Optika: Otkrijte čari munjevitog interneta

Želite li gledati svoj omiljeni film u visokoj razlučivosti, dok vaš podmladak u susjednoj sobi tamani vanzemaljce skupa s ekipom raštrkanom diljem svijeta, optički internet najelegantnije je rješenje za mir u kući.

Opticki-internet

Od svih trenutno dostupnih tehnologija, optika će vam priuštiti najbržu i najstabilniju internetsku vezu. Najveća joj je mana to što zbog visokih troškova postavljanja mreže još uvijek nije šire dostupna.

Neusporedivo brže „skidanje”

Hrvatska je, što se tiče internetskih brzina, nažalost i dalje na europskom začelju. Ako pripadate onoj sretnoj manjini koja se može priključiti na optiku, a nikad vam dovoljno brzine i pouzdanosti, ne časite ni časa.

Oduševljenje koje ćete doživjeti kada prvi puta skinete film (naravno, na legalan način) neće vas tako brzo pustiti. Primjerice, ako „skidate” video zapis veličine 1 GB, s ADSL-om brzine 2 Mbit/s trebat će vam 71 minuta. S optikom brzine 100 Mbit/sk nešto više od jedne minute, a slično je i s vremenom koje ćete uštedjeti kada želite učitati (uploadati) veće količine podataka.

Video streaming

Video je ogroman „gutač” podataka, a kako tehnologija napreduje, tako su filmovi sve „teži”. Još donedavno, prosječna veličina dugometražnog filma (prilično niske rezolucije i dosta velike kompresije) bila je 600 MB. Kako su brzine bile neusporedivo sporije, streaming nije bio moguć bez iritirajućeg zastajkivanja. Usporedbe radi, prosječna veličina 4K filma je čak 100 GB. Ako ih želite streamati bez živciranja, preporuča se stabilna veza minimalne brzine 25 Mbit/s.

Igranje

Koliko god umjetna inteligencija napredovala, još uvijek teško da može nadmašiti iskustvo igre s protivnicima od krvi i mesa. Bez obzira volite li pobjeđivati u ratovima ili u utrkama, optika će vam omogućiti jasnu sliku punu detalja, brz odaziv servera i sve u svemu, najbolje iskustvo.

Video pozivi

S obzirom na ekonomsku situaciju u Hrvatskoj, ne čudi rast tržišta video poziva. Skajpanje je danas uobičajeni glagol kojeg ćete čuti čak i kad od kumice na placu kupujete sir i vrhnje, jer joj je unuk već dvije godine u Irskoj. Svatko od nas ima najmanje jednog rođaka „vani”.

U oblaku

Danas je sve uobičajenija praksa podatke držati u cloudu. Glavna prednost takvog načina pohrane podataka, osim sigurnosti, svakako su portabilnost i dostupnost. Prezentacija koju ste započeli ujutro na kućnom kompjuteru, nastavit ćete na mobitelu dok pijete kavu, a potom ćete je podijeliti s drugima s laptopa na poslu.

Budućnost optike

Još ne tako davno nismo mogli istovremeno surfati i razgovarati na telefon, a skidanje filma znalo je potrajati čitavu noć. Današnje brzine tada su bile nezamislive, kao što su danas nezamislive najave iz Google-a da nas uskoro čekaju brzine od 1 TB/s. To bi pak značilo da bi nam za skidanje jednog 4K filma trebalo manje od sekunde.

Kliknite i provjerite dostupnost optike! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber