fbpx

Koje kasko osiguranje odabrati (i što točno pokriva)

Skrivite li prometnu nesreću, vaša polica obveznog osiguranja podmirit će troškove oštećenja tuđe imovine (vozila, ograde, kuće…) i ozlijeđenih osoba. No, za popravak svoga automobila morat ćete posegnuti u vlastite džepove, što nije problem ako ste ogrebali branik. Ostane li vam prednji kraj vozila postane neprepoznatljiv jer ste zaboravili zakočiti na vrijeme, majstorima ćete morati ostaviti nekoliko mjesečnih plaća.

kompare_kasko

Kasko popravlja vaš auto

Za izbjegavanje takvog rizika postoji kasko osiguranje. Polica kasko osiguranja podmirit će troškove popravka vašeg automobila kad skrivite prometnu nesreću, uz uvjet da niste bili alkoholizirani (iznad 0,5 promila) i da imate važeću vozačku dozvolu. Za razliku od police obaveznog auto osiguranja, gdje je presudna najniža cijena, odabir police kasko osiguranja ovisi o više faktora. Prvenstveno, o starosti vašeg vozila i vašoj kupovnoj moći.

Ništa ne pokriva kvar motora

Treba napomenuti da čak ni puni kasko ne pokriva apsolutno sve rizike. Primjerice, ako vam pukne zupčasti remen ili se dogodi sličan kvar motora, ipak ćete morati posegnuti u vlastiti novčanik. Usto, puni kasko predstavlja još jednu policu osiguranja koja se (najčešće) ugovara uz policu auto obveznog osiguranja.

Djelomični kasko – bolje išta nego ništa

Ako vam je vozilo prestaro za puni kasko ili vam je kućni budžet prekratak, uz pomoć djelomičnog kasko osiguranja možete se osigurati protiv određenih rizika. Primjerice, možete ugovoriti osiguranje protiv tuče, naleta divlje životinje, puknuća stakla ili podmirenja štete na vašem vozilu u slučaju da ste skrivili prometnu nezgodu. Djelomični kasko ugovara se na polici obveznog auto osiguranja.

Mini kasko, fleksi kasko…

Na tržištu možete čuti i za mini kasko, fleksi kasko ili elementarne nepogode. Riječ je o paketima koji pokrivaju nekoliko rizika koje vežemo uz kasko, poput, požara, udara groma, oluje, tuče i slično. No, i dalje je riječ o djelomičnom, a ne punom kasko osiguranju.

Puni kasko je najbolji izbor

Želite li biti potpuno pokriveni, odabrat ćete puno kasko osiguranje. U tom slučaju, ne samo da ćete imati pravo na odštetu u slučaju prometne nezgode koju ste skrivili, nego i obeštećenje u slučaju raznih rizika. Neki od njih su požar, udar groma, eksplozija, oluja, tuča, snježna lavine, oštećenje od pada snijega, leda ili predmeta na vozilo, oštećenje na parkingu, šteta od ključeva “ljubomornog susjeda” i slično. Ako još uvijek niste sigurni koji kasko odabrati, prepustite se Kompareovcima! Među ponudama čak 10 osiguravajućih kuća za vas će pronaći najbolju za vaš automobil i džep.

 

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →